H υποθετική νέα supermoto της KTM, με τον κινητήρα των 390 κυβικών.

Ένα από τα σχέδια της εταιρείας για την ενσωμάτωση πομποδέκτη ραντάρ στο φωτιστικό σώμα. Στην προκειμένη περίπτωση, φαίνεται στο άνω μέρος.

KTM: Νέο supermoto με... ραντάρ;

Ένα σχέδιο, πάνω από ένα σενάρια: Τι ετοιμάζει η KTM για το μέλλον; Θα παρουσιάσει supermoto μοντέλο στα μικρομεσαία κυβικά; Θα το εξοπλίσει με σύστημα ραντάρ; Δείτε τι μαθαίνουμε…

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Τις προηγούμενες μέρες, νέα τεχνικά σχέδια που συνδέονται άμεσα με την KTM, κυκλοφόρησαν στα διεθνή μέσα μοτοσυκλέτας. Η εικόνα που βλέπεται εμφανίστηκε σε πατέντα που αφορά τα συστήματα ραντάρ, ωστόσο ξύπνησε φήμες για την παρουσίαση ενός νέου supermoto μοντέλου στα 390 ή 490 κυβικά.
 
Το ότι η KTM ετοιμάζει νέες μοτοσυκλέτες στα μικρο-μεσαία κυβικά δεν είναι μυστικό, ούτε το ότι σχεδιάζει νέες μοτοσυκλέτες supermoto και  dual-purpose στις μικρότερες κατηγορίες κυβισμού. Το σχέδιο που κυκλοφόρησε, λοιπόν, μπορεί να δείχνει ακριβώς αυτό: Το πώς θα είναι μια τέτοια μοτοσυκλέτα. Η KTM θα μπορούσε έτσι να γεμίζει και ένα ουσιαστικό «κενό» στην κατηγορία, καθώς τα supermoto πολιτικής χρήσης κυμαίνονται συνήθως πάνω από τα 600 κυβικά.
 
Ωστόσο, το σχέδιο φανερώνει και πιθανές φιλοδοξίες της KTM να χρησιμοποιήσει τα συστήματα ραντάρ και σε μικρότερες μοτοσυκλέτες. Προς το παρόν, αναμένουμε την ανακοίνωση του νέου 1290 Super Adventure, που θα εξοπλίζεται με adaptive cruise control και έναν τουλάχιστον πομποδέκτη ραντάρ εμπρός. Το μικρό μέγεθος των τεχνολογικών εξαρτημάτων και η διαρκής εξέλιξη τους, μπορεί να τα κάνει κατάλληλα και για την χρήση σε μια μικρομεσαία μοτοσυκλέτα δρόμου, δίνοντας της μάλιστα σαφές τεχνολογικό πλεονέκτημα! Ήδη υπάρχουν άλλωστε, σχέδια που εμφανίζουν τους πομποδέκτες ραντάρ και την ενσωμάτωση τους στα φωτιστικά σώματα της εταιρείας, όπως το παρακάτω. 


 
Προς το παρόν, περιμένουμε περισσότερα… Η ιδέα, όμως, μιας supermoto στα 400 κυβικά δεν φαίνεται καθόλου άσχημη!