Αυτή είναι η σύγχρονη Jawa 300CL.

Jawa 300SL: Έρχεται στην Ευρώπη!

Πληροφορίες για την επιστροφή της Jawa στην ευρωπαϊκή αγορά ξέσπασαν πριν λίγες ώρες και πιο συγκεκριμένα, για το μοντέλο 300CL! Δείτε τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα…

Η Jawa είναι ένα από τα μεγάλα ιστορικά ονόματα στην μοτοσυκλέτα και συγκεκριμένα στον ευρωπαϊκό χώρο, ωστόσο η Τσεχική εταιρεία είχε περάσει σε μια «limbo», μέχρι το 2018 που αποκτήθηκε από την ινδική Mahindra. Τώρα, η Jawa ετοιμάζει την επιστροφή της σε ευρωπαϊκά εδάφη, όπως έγινε γνωστό πριν λίγες ώρες.
 
Πιο συγκεκριμένα, στο ευρωπαϊκό website της εταιρείας εμφανίστηκε το Jawa 300CL, ένα από τα μοντέλα της, υπαινίσσοντας με σαφήνεια ότι σύντομα θα πατήσει τους τροχούς του και στην Γηραιά Ήπειρο. Όσο για την ίδια την 300CL, πρόκειται για ένα από τα πιο «κλασικά» σχήματα μοτοσυκλέτας που ουσιαστικά είναι καινούργια μόνο στην εφαρμοσμένη τεχνολογία, αφού ακολουθεί την μόδα του ρετρό στην εμφάνιση.
 
Η ευρωπαϊκή εκδοχή της Jawa 300CL θα χρησιμοποιεί κινητήρα εναρμονισμένο με τις Euro4 προδιαγραφές, o οποίος θα έχει ακριβή κυβισμό 294,7 κ.εκ. και θα αποδίδει 22,5 ίππους και 2,5 kfm ροπής. Το μοντέλο θα φέρει επίσης μονοκάναλο ABS, που θα δρα μόνο στον εμπρός τροχό, ο οποίος εξοπλίζεται με δισκόφρενο. Στην ανάρτηση, συναντάμε τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ στο πίσω ψαλίδι.
 
Προς το παρόν, παρά τα νέα αυτά, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το πότε ακριβώς θα έρθει η 300CL στις ευρωπαϊκές αγορές. Όσο για την τιμή της, πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 6.000 ευρώ. Για να δούμε…
 

  • Monkey

    Μεχρι 4000 μπορει να εχει τυχη στην Ελλαδα.Η τιμη στην Ινδια χωρα κατασκευης ειναι πολλή χαμηλή

      4
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Ε, όχι και μονοκάναλο abs στη σημερινή εποχή και από πάνω να ζητάνε και 6 χιλιάρικα. Ακόμα και μηχανάκια με τα μισά κυβικά, έχουν πλέον δικάναλο. Είπαμε νοσταλγοί αλλά όχι κορόιδα!!!

      14