To Honda Giorno 2022.

To Honda Giorno 2022.

Ιδού το νέο Honda Giorno 2022

Η αγαπημένη μας Ιαπωνία, πάντα με τους δικούς της νόμους για οχήματα και τον δικό της τρόπο ζωής, κατάφερνε να «βγάζει» ιδιαίτερα μοντέλα από τις εταιρείες.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Στις ιδιαιτερότητες της χώρας αυτής, οφείλουμε μεταξύ άλλων και τις μικρές σπορ μοτοσυκλέτες των 250-400 κυβικών που έμειναν στην ιστορία, αλλά και την ιδέα του K-car, στον κόσμο του αυτοκινήτου. Το μοντέλο που βλέπετε εδώ, αποτελεί μια ακόμα πρόταση της Honda στα scooter καθημερινής χρήσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Το νέο Giorno με ρετρό εμφάνιση και στυλ

Πρόκειται για το Honda Giorno, το οποίο είναι ένα καινούργιο scooter για την αγορά της Ιαπωνίας. Βασίζεται στην πλατφόρμα του, επίσης νέου, Honda Dunk, μόνο που το Giorno προτάσσει ένα κλασικό-ρετρό στυλ, σε αντίθεση με το Dunk και τις πιο επιθετικές γραμμές του. Οι καμπύλες κυριαρχούν στο κορμί του Giorno, ενώ τα κυκλικά φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος θα μαζέψουν σίγουρα λάτρεις για το scooter.
 

50 κυβικά και κατανάλωση… 1,3 λτ/100!

Ο κινητήρας του Giorno είναι ένας 4χρονος, μονοκύλινδρος, μόλις στα 50 κυβικά. Μπορεί σήμερα να… μην μας συγκινεί τόσο το 50άρι σαν όχημα, όπως π.χ. στο παρελθόν, μην ξεχνάτε όμως ότι το μοντέλο απευθύνεται σε νέους αναβάτες. Η απόδοση του κινητήρα φτάνει τους 4,5 ίππους και καταναλώνει ελάχιστο καύσιμο: Σύμφωνα με την Honda, καίει μόλις 1,3 λίτρο στα 100 χιλιόμετρα, ενώ με ρεζερβουάρ 4,5 λίτρων, υπόσχεται αυτονομία πάνω από 300 χιλιόμετρα στο γέμισμα!
 

Σε τιμή περίπου 1.600 ευρώ

Το μοντέλο φέρει τα βασικά στον εξοπλισμό του, ενώ για να περιοριστεί το κόστος του, εξοπλίζεται και με ταμπούρα εμπρός και πίσω, για την πέδηση. Και δεν χρειάζεται να… βγάζετε μαχαίρια, αφού σε κάθε περίπτωση το μοντέλο δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 45 χλμ/ώρα, ως 50άρι.  Η τιμή του ανέρχεται περίπου στα 1.600 ευρώ, αν μεταφέρουμε σε απευθείας ισοτιμία, τα 209.000 Yen στα οποία είναι διαθέσιμο. Πάντως, δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφορία, σχετικά με τυχόν άφιξη του μοντέλου και στην δική μας αγορά.