Αυτός είναι ο τερατώδης δικύλινδρος της Vance & Hines.

Ιδού ο μεγαλύτερος δικύλινδρος κινητήρας στον κόσμο

Με κυβισμό 2.622 κυβικά και ισχύ που ανακοινώνεται στους 400 ίππους, αυτός ο κινητήρας είναι ίσως ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος δικύλινδρος που θα τοποθετηθεί ποτέ σε μοτοσυκλέτα. Δείτε περισσότερα…

Ο γνωστός οίκος κατασκευής aftermarket βελτιώσεων Vance & Hines, ανακοίνωσε την παρουσίαση ενός νέου αγωνιστικού κινητήρα, που θα τοποθετηθεί σε αγωνιστικές dragster μοτοσυκλέτες της Buell. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοτέρ προκαλούν ίλιγγο, καθώς με τον κυβισμό του και την ισχύ του, ο νέος δικύλινδρος ίσως είναι ο ισχυρότερος ανάλογος κινητήρας αυτή την στιγμή, αλλά και ο μεγαλύτερος σε κυβισμό για χρήση σε μοτοσυκλέτα παγκοσμίως!
 
Το μοτέρ της Vance & Hines αγγίζει τα 2.622 κυβικά εκατοστά, με κάθε πιστόνι να φτάνει τα 130 χιλιοστά διαμέτρου. Η εταιρεία ανακοινώνει ότι ο κινητήρας θα μπορεί να περιστραφεί μέχρι τις 10.400 στροφές ανά λεπτό, κάτι που ανεβάζει την μέση ταχύτητα πιστονιού στα 32,67 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, ένας ασύλληπτος αριθμός. Αυτό σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, το πιστόνι κινείται στο εσωτερικό του κινητήρα με ταχύτητα 117 χιλιομέτρων την ώρα! Η συμπίεση του κινητήρα φτάνει το 14,5, με την ισχύ να αγγίζει τους 400 ίππους στις 9.800 στροφές και τα 24,5 kgm ροπής, στις 7.000 στροφές…
 
Φυσικά ένας τόσο ισχυρός κινητήρας έχει ειδικές απαιτήσεις σε καύσιμο: Πράγματι, είναι απαραίτητη η χρήση βενζίνης 118 οκτανίων για την λειτουργία του, ενώ η βαλβίδα εισαγωγής του μίγματος σε κάθε κύλινδρο αγγίζει τα 68 χιλιοστά σε διάμετρο. Κάθε βαλβίδα εξαγωγής έχει διάμετρο 50 χιλιοστών, ενώ για την κίνηση τους, χρησιμοποιούνται 2 εκκεντροφόροι στο μπλοκ και… ωστήρια (κλασικοί Αμερικανοί…). Στο… Θεό βρίσκεται φυσικά και η κατανάλωση που μπορεί να πετύχει ο κινητήρας, αφού χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στην κατηγορία αυτή, ο αριθμός μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 149 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα!
 
Ο κινητήρας θα γίνει διαθέσιμος τον Ιούνιο και θα κοστίζει 75.000 δολάρια η μονάδα, ενώ κάθε 25 εκκινήσεις, έχει ανάγκη πλήρους αποσυναρμολόγησης και γενικής επισκευής. Και νομίζατε ότι η συντήρηση της δικής σας μοτοσυκλέτας είναι «ακριβούτσικη;»
 

  • ΠΑΝ ΜΑΡΑΤΟΣ

    ΜΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΒΑΛΒΙΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΝΤΙΖΕΛ,,,,,ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΡΟΠΗ ,,ΘΑ ΤΟ ΒΑΖΑΜΕ ΣΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΕΤΟΙΟ ΜΟΤΕΡ ,,!!!!!!!!

      1