Iannone: Στις 7 Ιανουαρίου η οριστική απόφαση

Σε 2 εβδομάδες θα γνωρίζουμε αν τελικά ο Andrea Iannone θα αποκλειστεί οριστικά από τα MotoGP, καθώς τότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της εξέτασης του δεύτερου δείγματος.

Η μελλοντική καριέρα του Ιταλού αναβάτη της Aprilia θα κριθεί από τα αποτελέσματα της εξέτασης του δεύτερου δείγματος. Αυτό θα δείξει αν τελικά θα αρθεί ο προσωρινός αποκλεισμός του από τους αγώνες ή όχι. Σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα La Gazetta, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 7 Ιανουαρίου αν και δεν αποκλείεται η οριστική απόφαση να έρθει λίγες ημέρες αργότερα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στο πρώτο δείγμα ούρων που εξετάστηκε, βρέθηκε drostanolone, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται στο bodybuilding και θεωρείται αντιπαραγωγικό για ένα άθλημα όπως η αγωνιστική οδήγηση μοτοσυκλέτας, όπου το μικρότερο βάρος και το να είναι λεπτός ο αναβάτης, είναι πιο ευεργετικά. Εικάζεται ότι η συγκεκριμένη ουσία πέρασε στο σύστημά του κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης από τον τραυματισμό στον ώμο που είχε υποστεί τον Σεπτέμβριο στον αγώνα του Misano.

Αν τελικά το δεύτερο δείγμα βγει αρνητικό, θα βρεθεί κανονικά στη σέλα της Aprilia τον Φεβρουάριο για τις χειμερινές δοκιμές. Αν όμως βγει θετικό, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μακροχρόνιο αποκλεισμό και φήμες θέλουν τον Βρετανό Bradley Smith, δοκιμαστή της Aprilia, να παίρνει τη θέση του. Σύντομα θα ξέρουμε.