Η αγωνιστική Honda CBR WSBK του 2022 δεν θα έχει πλέον αναρτήσεις Ohlins και φρένα Brembo...

Η αγωνιστική Honda CBR WSBK του 2022 δεν θα έχει πλέον αναρτήσεις Ohlins και φρένα Brembo...

Honda: Τέλος συνεργασίας με Ohlins και Brembo στα WSBK!

Μια μεγάλη αλλαγή, ειδικά για τα αγωνιστικά δεδομένα, ανακοίνωσε η Honda, εν όψει της έναρξης της σεζόν WSBK το 2022.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Σε μια κίνηση που θα σοκάρει πολλούς και θα προκαλέσει συζητήσεις, η Honda αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία της με τις Ohlins και Brembo, εξασφαλίζοντας συμφωνία με τις Showa και Nissin, για την σεζόν του 2022!

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Αναρτήσεις και φρένα φτιαγμένα στην Ιαπωνία

Ορατός άμεσα, στην νέα συμφωνία, είναι ο «ιαπωνικός» της χαρακτήρας, αφού οι Nissin και Showa κατασκευάζουν αμφότερες, στην Ιαπωνία. Με την πρώτη να φτιάχνει φρένα και την δεύτερη αναρτήσεις, οι δύο μάρκες έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν, ακόμα και στο κορυφαίο επίπεδο του MotoGP.
 

Ρίσκο σε επίπεδο αγώνων οι «αντισυμβατικές» συμφωνίες

Ένας λόγος που, στα κορυφαία επίπεδα αγώνων, συχνά βλέπουμε «μονοπώλια» σε προμηθευτές κρίσιμων εξαρτημάτων όπως οι αναρτήσεις και τα φρένα, είναι ο «κοινός παράγοντας»: Τα περιφερειακά είναι όμοια για όλους, αποτελώντας έναν πονοκέφαλο λιγότερο για τις ομάδες και τα εργοστάσια, όσον αφορά το στήσιμο και την ρύθμιση. Για αυτό τον λόγο, οι εξαιρέσεις είναι διαχρονικά λίγες. Οπωσδήποτε η κίνηση αυτή θα συγκεντρώσει δημοσιότητα και μόνο η Honda γνωρίζει, τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας  -φυσικά και πέρα από το Made in Japan…
 

«Πρωταθλήτρια» από το 2015 η Showa

Η Ιαπωνική εταιρεία αναρτήσεων έχει σημαντικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, αφού εξοπλίζει με αναρτήσεις την Kawasaki ZX-10R του Jonathan Rea, που στέφθηκε πρωταθλήτρια 6 συνεχόμενες φορές, από το 2015 μέχρι το 2020.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »