Τα τεχνικά σχέδια της Honda για την νέα μοτοσυκλέτα.

Τα τεχνικά σχέδια της Honda για την νέα μοτοσυκλέτα.

Τα τεχνικά σχέδια της Honda για την νέα μοτοσυκλέτα.

Honda: Κι άλλα σχέδια ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας

Η Honda μελετά εις βάθος την δημιουργία μιας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, η οποία μάλιστα θα βασίζεται και σε πασίγνωστο υπάρχον μοντέλο της εταιρείας. Δείτε περισσότερα…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Η Honda φαίνεται πως έχει πάρει πολύ στα σοβαρά, την δημιουργία μιας νέας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, αφού περισσότερα σχέδια για το μοντέλο είδαν το φως της δημοσιότητας. Πιο συγκεκριμένα, πολλαπλά βρετανικά μέσα αποκάλυψαν νέες εικόνες, που φανερώνουν τα πλάνα της Honda.
 
Πιο συγκεκριμένα, όπως βλέπετε και στα σχέδια, το μοντέλο θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό, στο CB125. Αυτό βοηθά ώστε να μειωθούν τα κόστη σχεδιασμού και ανάπτυξης ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου και κατά συνέπεια, δεν προκαλεί μεγάλη αύξηση στην τιμή της μοτοσυκλέτας, όταν αυτή φτάσει στην παραγωγή, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει και την άμεση διαθεσιμότητα τμημάτων και ανταλλακτικών.
 
Η μεγάλη διαφορά εντοπίζεται βεβαίως στο σύστημα κίνησης, καθώς ο ολοκαίνουργιος ηλεκτροκινητήρας διακρίνεται στο μοντέλο. Πρόκειται για μια μονάδα που έχει σχεδιαστεί ώστε να ταιριάξει απευθείας με το υπάρχον πλαίσιο του CB125R, ενώ είναι ιδιαίτερα περιορισμένων διαστάσεων. Προσέξτε την εικόνα του μοτέρ που εμφανίζει και το γρανάζι μετάδοσης και θα μπορέσετε να κάνετε εικόνα του μεγέθους του. Παράλληλα, η κινητήρια μονάδα έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι και ιδιαίτερα μικρή σε πλάτος, ενώ φυσικά ενσωματώνει και την μετάδοση στο εσωτερικό της.
 
Η τροφοδοσία του μοτέρ με ρεύμα θα γίνεται από μπαταρίες, οι οποίες θα τοποθετηθούν πάνω από το μοτέρ και κάτω από την σέλα.  – δείτε τα διακεκομμένα παραλληλόγραμμα, στην πλαϊνή όψη της μοτοσυκλέτας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο ηλεκτροκινητήρας αυτός θα έχει την δυνατότητα απόδοσης εφάμιλλης με αυτή του CB125R βενζίνης – κάνοντας το μοντέλο κατάλληλο για οδήγηση με το αντίστοιχο δίπλωμα, αλλά και προσιτό από όλες τις απόψεις στους αναβάτες που ψάχνουν μικρή ή καθημερινή μοτοσυκλέτα. Περιμένουμε και περισσότερα, εν καιρώ…