Honda: Έρχεται ραντάρ και στο Africa Twin

Την επέκταση της (μελλοντικής) τεχνολογίας ραντάρ για τις μοτοσυκλέτες της Honda και στην Africa Twin, έδειξαν σχέδια που αλιεύθηκαν από κατασκόπους. Δείτε περισσότερα.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Μπορεί η Honda να μην παρουσίασε ακόμα με.. τυμπανοκρουσίες, την δική της μοτοσυκλέτα με τεχνολογία ραντάρ ακόμα, όμως τα σχέδια που αναδύονται κατά καιρούς δείχνουν ότι η εταιρεία αναπτύσσει πάνω από ένα συστήματα. Τα τελευταία σχέδια, δημοσιεύθηκαν από το βρετανικό BikeSocial και δείχνουν ότι και η κορυφαία adventure μοτοσυκλέτα της Honda, Africa Twin, θα φιλοξενήσει την τεχνολογία πιθανότατα.
 
Στις απεικονίσεις των σχεδίων, βλέπουμε την μελέτη για την τοποθέτηση ενός εμπρόσθιου αισθητήρα ραντάρ, όπως έχουμε δει και σε αρκετές μοτοσυκλέτες μέχρι τώρα. Ο πομποδέκτης τοποθετείται κάτω από το εμπρόσθιο φωτιστικό σώμα, σε ειδικό σημείο ώστε να έχει απεριόριστη «θέα» προς τα εμπρός. Μάλιστα, η πατέντα περιλαμβάνει ένα ειδικό σχέδιο στο εμπρός φτερό της μοτοσυκλέτας, ώστε να μην μπλοκάρει την δέσμη του πομποδέκτη ακόμη και με την ανάρτηση πλήρως συμπιεσμένη – Προσέξτε τις διακεκομμένες γραμμές στο ανάλογο σχέδιο…


 
Παράλληλα, η πατέντα εμφανίζει και την χρήση όχι ενός, αλλά δύο πομποδεκτών ραντάρ στο πίσω μέρος του μοντέλου. Με την λειτουργία δύο τέτοιων αισθητήρων στο πίσω μέρος, ο εγκέφαλος του συστήματος μπορεί να λαμβάνει μια «στερεοσκοπική» εικόνα του τι συμβαίνει όχι απλά πίσω από την μοτοσυκλέτα, αλλά και σε άλλες «τυφλές» γωνίες που δεν μπορεί ο αναβάτης να αντιληφθεί αρκετά γρήγορα.


 
Μια μάρκα που έχει σημαντική ιστορία τόσο στην τεχνολογική εξέλιξη όσο και στην ποιότητα της, είναι φανερό ότι η Honda βρίσκεται μεν σε δουλειά, αλλά παίρνει τον χρόνο της μέχρι να κάνει τις αποκαλύψεις. Περιμένουμε περισσότερα…

(Πηγή: BikeSocial)