Μένει εκτός Ευρώπης το ολοκαίνουργιο Honda CBR600RR;

Honda CBR600RR 2021: Ίσως ΔΕΝ θα έρθει Ευρώπη!

«Ψυχρολουσία» από την Honda λίγες μόλις ημέρες μετά την αποκάλυψη του καινούργιου CBR600RR, αφού πηγές λένε ότι η μοτοσυκλέτα μένει εκτός Ευρώπης. Δείτε περισσότερα.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Αν ενθουσιαστήκατε… πολύ και νωρίς (όπως και εμείς) με την αποκάλυψη της νέας Honda CBR600RR μέσω teaser video, κρατήστε… την ψυχραιμία σας καθώς ακολουθεί σκωτσέζικο ντους. Βρετανοί συνάδελφοι μας, αποκαλύπτουν ότι η Honda CBR600RR, δεν θα έρθει στην Γηραιά Ήπειρο.
 
Πιο συγκεκριμένα, η Honda φαίνεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους του BikeSocial, ότι «δεν υπάρχει σχέδιο, το μοντέλο αυτό να πουληθεί στην Ευρώπη». Μια είδηση η οποία, αν αποδειχθεί αληθινή, σίγουρα θα προκαλέσει θλίψη στους φίλους των sportbikes, αλλά έχει εξήγηση: Η CBR600RR πιθανόν δεν κατάφερε να περάσει τις προδιαγραφές ρύπων Euro5, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο θα γινόταν και ακριβότερη, και θα έχανε κατά τι σε ισχύ.
 
Το νέο μοντέλο, όπως λένε οι βρετανικές πηγές, περνά τις προδιαγραφές ρύπων που ισχύουν προς το παρόν στην Ιαπωνία, οι οποίες είναι κοντά στο Euro4 αλλά απέχουν αρκετά από το Euro5.
 
Ένα ακόμα σενάριο για την εξέλιξη αυτή, είναι ότι δυστυχώς ή ευτυχώς (δυστυχώς μάλλον, κατά την γνώμη μας), τα 600άρια sportbikes εξακολουθούν να παραπαίουν ως κατηγορία, αφού οι αναβάτες στρέφονται μακριά από την κατηγορία αλλά και από τα superbikes γενικότερα. ¶λλωστε, αυτή την στιγμή, μόνο 2 μοντέλα είναι διαθέσιμα στην κατηγορία ως καινούργια (Yamaha R6 και Kawasaki ZX-6R), με το RS660 της Aprilia να αναμένεται ακόμα.
 
Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται σύντομα και, ελπίζουμε, επίσημα, από την Honda την ίδια. Μείνετε συντονισμένοι.