Ηλεκτρικό scoooter από τη Husqvarna το 2022

Η Husqvarna φαίνεται να ασχολείται με την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού scooter, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για λανσάρισμα μέσα στο 2022.

Η ιστορία με το ηλεκτρικό scooter της Husqvarna ξεκίνησε το 2019, ενώ ένα χρόνο αργότερα επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία ότι δουλεύει πάνω σε αυτό, ενώ φέτος περιμέναμε να δούμε την τελική του μορφή. Τελικά, όλα δείχνουν ότι θα παρουσιαστεί μέσα στο 2022, όπως ανακοίνωσε η Pierer Mobility, χωρίς όμως να μάθουμε τους λόγους της καθυστέρησης. Ίσως, η πανδημία προκάλεσε έλλειψη πόρων, ή απλά άλλαξε το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση γνωρίζουμε λίγα μόνο πράγματα για το συγκεκριμένο scooter.

Θα είναι ένας καρπός της συμφωνίας με τη Bajaj και θα κατασκευαστεί από τον Ινδό κολοσσό με βάση το Chetak με το οποίο θα μοιράζεται το πλαίσιο και άλλα στοιχεία, ενώ θα παίρνει κίνηση από τον ολοκαίνουργιο 4W ηλεκτροκινητήρα. Σχετικά με την εμφάνιση δεν έχουμε δει κάτι παραπάνω από το συγκεκριμένο σκίτσο με τις έντονες γωνίες και της φουτουριστική σχεδίαση. Γνωρίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες η Husqvarna εξελίσσει παράλληλα και το μυστηριώδες “e-Pilen”, ένα ηλεκτρικό scooter με επιδόσεις αντίστοιχες μοτοσυκλετών μεταξύ 50 και 125 κυβικών. Οι πληροφορίες πάντως έρχονται με το σταγονόμετρο ίσα ίσα για να κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου.