To ηλεκτρικό concept που παρουσίασε η Honda το 2009.

Ηλεκτρικό Honda Super Cub στα σκαριά

Με περίπου 1 εκατομμύριο βενζινοκίνητα Super Cub να έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο από το 1958, το δημοφιλές μοντέλο φαίνεται ότι περνάει στη νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Όπως δείχνουν οι πατέντες που κατατέθηκαν, η Honda φαίνεται να ετοιμάζει μια ηλεκτρική έκδοση του Super Cub, η οποία θα προστεθεί στη γκάμα των οχημάτων για αστική μετακίνηση. Η ιδέα δεν είναι καινούργια, καθώς η Honda είχε παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό concept στο Tokyo Motor Show το 2009, αλλά από τότε η εξέλιξη του συγκεκριμένου project παρέμενε άγνωστη.
Τα συγκεκριμένα σκίτσα δεν αποσκοπούν στο να δώσουν την ακριβή εικόνα του πως θα είναι από πλευράς σχεδίασης το ηλεκτρικό Super Cub, αν και θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι θα διατηρήσει τα ρετρό στοιχεία. Αυτό που “περιγράφουν” όμως οι πατέντες είναι η αποσπώμενη μπαταρία. Βλέπουμε πολλά ηλεκτρικά scooter που έχουν αποσπώμενη μπαταρία την οποία μπορείς να αφαιρέσεις και να φορτίσεις σπίτι σου. Η Honda όμως, πάει αυτή την ιδέα ένα βήμα πιο κάτω καθώς το βάλε – βγάλε της μπαταρίας είναι εύκολο και δεν χρειάζεται να συνδέεις κάποιο καλώδιο.

Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πατέντες χρησιμοποιούνται συχνά από τους κατασκευαστές με στόχο την κατοχύρωση της ιδέας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υλοποιηθεί άμεσα. Πάντως, στην περίπτωση του Super Cub, η ιδέα μάλλον ήρθε για να μείνει και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Εσείς θα αγοράζατε ένα ηλεκτρικό Super Cub;

  • Apo

    Να έρθει αλλά όχι σαν την vespa elettrica , πρέπει να έχει τουλάχιστον 90km/h τελική 100km αυτονομία και τιμή μέχρι τα 5000 αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα.