Τα νέα μοντέλα της HD πιθανόν βασιστούν στην Street 750 (φωτό)

Harley: Και επίσημα...downsizing!

Νέα μοντέλα κάτω των 500 κυβικών, μέσα στο 2020, ανακοίνωσε η Harley-Davidson! Δείτε περισσότερα πίσω από την εξέλιξη αυτή…

Πολλές ήταν οι ειδήσεις που εμφανίζονταν τον τελευταίο καιρό, σχετικά με στρατηγική επέκταση της Harley-Davidson στις μικρότερες κατηγορίες κυβικών. Τα πρώτα βήματα βέβαια έχουν γίνει εδώ και καιρό, μέσα από την γκάμα Street των 750 κυβικών, όμως εδώ μιλάμε για νέα μοντέλα κάτω από 500 κυβικά πιθανότατα, με στόχο τις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας.

Η είδηση έρχεται από πηγές της Ινδίας και όχι μόνο, καθώς κατά τα φαινόμενα η Harley-Davidson αναζητά πιθανό συνεργάτη στην νέα της αυτή προσέγγιση. Παρά το ότι η ανακοίνωση των σχεδίων έγινε χωρίς να παρουσιαστεί κάποια νέα συνεργασία, η εταιρεία του Milwaukee δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πίσω στο θέμα, μιας και οι αγορές της Ασίας προσφέρουν  σημαντικές δυνατότητες εξέλιξης και ανάπτυξης. Τα νέα μοντέλα αναμένεται να εμφανιστούν εντός του 2020!

Ένα ισχυρό σενάριο, είναι ότι η Harley-Davidson θα αναπτύξει τα νέα της μοντέλα, με βάση την πλατφόρμα Street των 750 κ.εκ. μιας και υπάρχει ήδη σημαντική τεχνογνωσία ενώ έτσι θα μειώνει αντίστοιχα και τα κόστη της. Το νέο μοντέλο αναμένεται φυσικά να είναι φιλοσοφίας cruiser, με μια αναμενόμενη τιμή περίπου στα 4.000 δολάρια, που θα το καταστήσει την φθηνότερη Harley-Davidson μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, πίσω από μια τέτοια κίνηση δεν κρύβεται πάντα η αγορά της Ασίας. Το μοντέλο θα μπορούσε το ίδιο εύκολα να έρθει και στην Ευρώπη, προσελκύοντας περισσότερους νέους αναβάτες (κάτι που απασχολεί αρκετά την Harley-Davidson εδώ και πολλά χρόνια). Μέχρι να μάθουμε και περισσότερα, πιο σίγουρα στοιχεία, τηρούμε στάση αναμονής.