Harley-Davidson Livewire: Ιδού τα specs!

Αποκάλυψη επιδόσεων και χρόνων επαναφόρτισης, έκανε η Harley-Davidson για την πολυσυζητημένη Livewire. Τι προσφέρει η νέα ηλεκτροκίνητη;

Με την Livewire, η Harley-Davidson ανατάραξε τα νερά της βιομηχανίας μοτοσυκλέτας, παρουσιάζοντας ένα μοντέλο που κοιτάζει στο μέλλον. Μέχρι τώρα, ξέραμε ελάχιστα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, καθώς η H-D δεν προχωρούσε σε αποκαλύψεις. Τώρα όμως το έκανε, δημοσιεύοντας κάποια από τα «μαγικά αριθμάκια» για την Livewire.

Η νέα μοτοσυκλέτα των 110 ίππων, λοιπόν, προσφέρει επιτάχυνση 0-100 σε 3 δευτερόλεπτα και ρεπρίζ 100-130 σε 1,9 δευτερόλεπτα. Στον ίδιο χρόνο (1,9 δεύτερα), κάνει και τα πρώτα 50χλμ/ώρα, από στάση. Η τελική ταχύτητα που ανακοινώθηκε, αγγίζει τα 110 μίλια την ώρα ή αντίστοιχα, 177 χλμ/ώρα.

Η αυτονομία που ανακοινώνεται αγγίζει τα 140 μίλια ή 225 χιλιόμετρα, με χρήση πόλης (δηλαδή, σε μειωμένες ταχύτητες). Σε μικτή χρήση, η Harley ανακοίνωσε αυτονομία 88 μιλίων (142 χιλιόμετρα) ενώ σε αποκλειστική οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο μιλάμε για 70 μίλια (112 χιλιόμετρα).

Θετικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει ο χρόνος επαναφόρτισης της μπαταρίας: Με χρήση της νέας τεχνολογίας DC Fast Charging, η Livewire θα μπορεί να φορτιστεί από άδεια στο 80% της μέσα σε 40 λεπτά, ενώ το υπόλοιπο 20% χρειάζεται άλλα 20 λεπτά για να γεμίσει, με συνολικό χρόνο φόρτισης την μία ώρα. Η τεχνολογία DC Fast Charging (που από κάποιους ήδη αναφέρεται ως Level 3 φόρτιση) διπλασιάζει περίπου την τάση του ρεύματος που φτάνει στις μπαταρίες, με μια ισχύ φόρτισης που ανέρχεται στα 25 kW. Για σύγκριση, οι «τελευταίας τεχνολογίας» φορτιστές επιπέδου2 αυτή την στιγμή, παρέχουν 7 kW.