O Matt Levatich.

Harley-Davidson: Αποχώρησε ο επικεφαλής Matt Levatich

Τέλος εποχής για τον «ισχυρό άνδρα» της H-D Matt Levatich, η αποχώρηση του οποίου ανακοινώθηκε πριν λίγα 24ωρα από την εταιρεία. Δείτε περισσότερα.

Η Harley-Davidson θέλει να γυρίσει σελίδα και αυτό έγινε πιο σαφές από ποτέ, με τις εξελίξεις που ανακοινώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία του Milwaukee ανακοίνωσε το διαζύγιο της με τον Matt Levatich, τον διευθύνοντα σύμβουλο της τα τελευταία χρόνια.

Ο 55χρονος Matt Levatich βρισκόταν στην εταιρεία τα τελευταία 26 χρόνια, ενώ από το 2015 διατελούσε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Στον Levatich αποδίδεται η καμπάνια «More Roads» της Harley-Davidson, μέσα από την οποία η εταιρεία επιχείρησε μεγάλο άνοιγμα προς νέους αναβάτες, ενώ υπό την προεδρία του η εταιρεία παρουσίασε την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική της μοτοσυκλέτα, την Limewire.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι την τελευταία 5ετία, οι πωλήσεις της H-D έχουν μειωθεί παγκοσμίως κατά 20%, με την μετοχή της στο χρηματιστήριο να σημειώνει απώλειες 46%. Φυσικά οι μελετητές αποδεικνύουν ότι δεν ευθύνεται μόνο ο Levatich για την καθοδική αυτή πορεία, αλλά πολλές άλλες ενέργειες, ωστόσο όταν μιλούν οι επενδυτές της εταιρείας, ο λόγος τους είναι και απόφαση.

Έτσι λοιπόν, σε μια αμοιβαία ανακοίνωση, Levatich και H-D χωρίζουν τους δρόμους τους, με την μία πλευρά να λέει τα καλύτερα για την άλλη, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις. Προς το παρόν, την διεύθυνση της εταιρείας έχει αναλάβει ο Jochen Zeitz, μέρος του σώματος των επενδυτών, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναζητείται άτομο για μόνιμη τοποθέτηση στην θέση αυτή.