• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Μπορείς σε ελάχιστο χρόνο να επαναφέρεις την εμφάνιση του μπουφάν σου.

Γλίτωσε χρήματα και κάνε καινούργια τα δερμάτινά σου

 

Δες τώρα πώς θα κάνεις σαν καινούργιο το δερμάτινο μπουφάν σου καθαρίζοντας μόνος σου το εσωτερικό και το εξωτερικό του.

MotoCert: Έτσι θα την ελέγξεις πριν την αγοράσεις

Τα δερμάτινα ρούχα είναι στενά συνδεδεμένα με τη μοτοσυκλέτα, αφού προστατεύουν τους αναβάτες από την αρχή της εμφάνισης των δίτροχων. Το δέρμα είναι τείνει να γίνεται καλύτερο όσο περνάν τα χρόνια και αν αφιερώσεις λίγο χρόνο στη συντήρησή του μπορείς να το κάνεις να δείχνει σαν καινούργιο.

Αν το μπουφάν σου έχει αφαιρούμενη εσωτερική επένδυση, μπορείς να την βάλεις στο πλυντήριο

Το εσωτερικό του μπουφάν έρχεται σε επαφή με τον ιδρώτα και τα έλαια που εκκρίνει το δέρμα του αναβάτη. Αν συνυπολογίσουμε το καυσαέριο, γίνεται κατανοητό ότι είναι αναπόφευκτο να αναπτύσσονται μυρωδιές και να χρειάζεται καθάρισμα. Κάποια μπουφάν διαθέτουν αφαιρούμενη εσωτερική επένδυση που μπορεί εύκολα να πλυθεί στο πλυντήριο ρούχων. Αν η επένδυση δεν αφαιρείται, πρέπει να γυρίσεις το μέσα έξω και να χρησιμοποιήσεις ένα κατάλληλο καθαριστικό σπρέι, που απομακρύνει τα άλατα που έχουν δημιουργηθεί από τον ιδρώτα. Μετά το καθάρισμα, άσε το μπουφάν να αεριστεί και να στεγνώσει καλά.   

Μη χρησιμοποιείς ακατάλληλα χημικά καθαριστικά

Υπάρχουν πολλά ισχυρά καθαριστικά που μπορούν να βλάψουν το δέρμα. Είναι καλό να αποφύγεις να καθαρίσεις το μπουφάν εξωτερικά με ακατάλληλα χημικά που περιέχουν σιλικόνη, κερί ή λάδι γιατί υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσει το δέρμα και να σχηματιστούν ρωγμές. Επίσης, δεν είναι δύσκολο να ξεβάψει και να καταστραφεί. Χρησιμοποίησε κάποιο από τα ειδικά καθαριστικά που υπάρχουν στο εμπόριο και κάνε πρώτα δοκιμή σε ένα μικρό σημείο που δεν είναι εμφανές.  

Χρησιμοποίησε ένα καθαρό σφουγγαράκι ή κάποιο μαλακό πανί

Για τον καθαρισμό, βάλε μικρή ποσότητα προϊόντος σε ένα μικρό σφουγγαράκι ή κάποιο καθαρό πανί. Απέφυγε να βάλεις μεγάλη ποσότητα καθαριστικού απευθείας πάνω στο μπουφάν για να μην απορροφηθεί. Δεν χρειάζεται να ασκείς μεγάλη πίεση, αλλά φρόντισε να αλλάζεις συχνά το σημείο του πανιού ή του σφουγγαριού που χρησιμοποιείς για να μην πασαλείβεις τη βρωμιά. Στο τέλος, σκούπισε όλο το μπουφάν με ένα στεγνό, καθαρό πανάκι για να φύγει το επιπλέον καθαριστικό και άφησέ το να στεγνώσει.

Χρησιμοποίησε ένα ειδικό ενυδατικό προϊόν

Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα στεγνώνει και χάνει τη γυαλάδα του. Η εμφάνισή του μπορεί να επανέλθει και η διάρκεια ζωής του να αυξηθεί, αν οι πόροι του αποκτήσουν ξανά την απαραίτητη υγρασία. Για να γίνει αυτό υπάρχουν ειδικά ενυδατικά προϊόντα η εφαρμογή των οποίων γίνεται συνήθως με σφουγγάρι ή πανί, όπως και το καθάρισμα. Για να είσαι σίγουρος, ακολούθησε τις οδηγίες που προτείνει ο κάθε κατασκευαστής. Δώσε λίγο χρόνο στο δέρμα να απορροφήσει το ενυδατικό και σκούπισε το επιπλέον προϊόν.