H αύξηση στις πωλήσεις μοτοσυκλετών είναι γεγονός και υπάρχουν αρκετές απαντήσεις για αυτό.

H αύξηση στις πωλήσεις μοτοσυκλετών είναι γεγονός και υπάρχουν αρκετές απαντήσεις για αυτό.

Γιατί οι πωλήσεις μοτοσυκλετών αυξάνονται τόσο πολύ;

Μόλις εχθές, τα δεδομένα πωλήσεων μοτοσυκλετών στην Ελλάδα, έδειξαν και επίσημα ότι η μοτοσυκλέτα ανεβαίνει, τα τελευταία χρόνια.

Ειδικά μετά το πρώτο έτος της πανδημίας, ίσως περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ, στρέφονται στην μοτοσυκλέτα, σε μια συμπεριφορά που μελετάται και σχολιάζεται από πολλούς παράγοντες παγκοσμίως. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ο Jason Chinnock, CEO της Ducati Βόρειας Αμερικής, έχει την δική του άποψη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

«Ο κόσμος θέλει να ζήσει την ζωή του»

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, ότι η μοτοσυκλέτα είναι κάτι παραπάνω από απλό μέσο μετακίνησης και γίνεται ακόμα και τρόπος ζωής. Το δίκυκλο προσφέρει στιγμές ελευθερίας και άκρατης απόλαυσης και ακριβώς αυτό υπογραμμίζει, ο κ. Chinnock. Δηλώνει συγκεκριμένα: «Νομίζω ότι η πανδημία σόκαρε πολλούς ανθρώπους, τους «ξαράχνιασε» το μυαλό, οι οποίοι αποφάσισαν ότι, αν θα είναι έτσι πλέον η πραγματικότητα, θα βγω έξω και θα ζήσω. Και δε υπάρχει καλύτερος τρόπος να το ζήσεις αυτό, από το να το κάνεις με μια μοτοσυκλέτα».
 

Η μεγαλύτερη αγορά για την Ducati ήταν οι ΗΠΑ

Εκτός από το ρεκόρ όλων των εποχών για τις πωλήσεις της παγκοσμίως, η Ducati ανακοίνωσε ότι για το 2021, οι ΗΠΑ ήταν η μεγαλύτερη αγορά της ιταλικής εταιρείας. Συνολικά πουλήθηκαν 9.007 μοτοσυκλέτες, μια αύξηση της τάξης του 32% σε σχέση με το 2020 και ένας αριθμός που ξεπέρασε και τις επιδόσεις της ίδιας της Ιταλίας (η οποία σημείωσε 8.707 πωλήσεις Ducati)!
 

Οφέλη στην ψυχολογία αλλά και στην πρακτικότητα

Όπως έχουμε πει και εμείς πολλές φορές, εκτός από τα προφανή οφέλη στην ψυχολογία και στην αναψυχή, οι μοτοσυκλέτες και τα δίκυκλα γενικότερα προσφέρουν την δυνατότητα οικονομικής και εύκολης μετακίνησης και ειδικά μέσα στην κόλαση των πόλεων. Ακόμα, η μοτοσυκλέτα είναι φυσικά το όχημα που προσφέρει το πιο επιτυχημένο social distancing, αφού αποτελεί ένα προσωπικό όχημα! Είναι λογικό, ότι με τις καταστάσεις που επικρατούν, η δημοτικότητα του αυξάνεται.