Γερμανία: Όρια ταχύτητας μοτοσυκλετών 40 χλμ κάτω από τα αυτοκίνητα

Γερμανία: Όρια ταχύτητας μοτοσυκλετών 40 χλμ κάτω από τα αυτοκίνητα

Οι Γερμανοί αναβάτες αντιμετωπίζουν αρκετές φορές μία περίεργη κατάσταση στους δρόμους, αναγκαζόμενοι να τηρούν σε πολλά σημεία διαφορετικό όριο ταχύτητας από τους οδηγούς αυτοκινήτων.

100 χλμ./ώρα για τα αυτοκίνητα, 60 χλμ./ώρα για τις μοτοσυκλέτες

Είναι γνωστό, πως ορισμένοι δρόμοι στη Γερμανία έχουν διαφορετικά όρια ταχύτητας για τις μοτοσυκλέτες σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Motorcycles News, ο αυτοκινητόδρομος 3196 μεταξύ Steinau και Marjoẞ στην περιοχή Spessart, έχει όριο 100 χλμ./ώρα για τα αυτοκίνητα, αλλά οι μοτοσυκλέτες περιορίζονται μόνο στα 60 χλμ./ώρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Για να μειώσουν την ηχορύπανση

Ο λόγος πίσω από αυτή την περίεργη νομοθεσία, αφορά τη μείωση θορύβου γιατί θεωρητικά, όσο πιο αργά κινείσαι τόσο λιγότερο θόρυβο παράγεις. Όπως και στη Βρετανία, έτσι και στη Γερμανία ψάχνουν τρόπους να μειώσουν την ηχορύπανση που προκαλούν τα οχήματα, με την κυβέρνηση της πρώτης να εφαρμόζει από αυτό το καλοκαίρι «κάμερες θορύβου» στους αυτοκινητόδρομους ελέγχοντας τα όρια ταχύτητας, συνεπώς και θορύβου. Το σημαντικό θέμα που τίθεται σε αυτό το σημείο, είναι πόσο επικίνδυνο θα ήταν μια τέτοια διαφορά ταχύτητας (40 χλμ/ώρα) ανάμεσα στα ογκώδη αυτοκίνητα και τις ελαφρύτερες μοτοσυκλέτες, όταν αυτά κινούνται – συνυπάρχουν στον αυτοκινητόδρομο.

Οι δρόμοι δεν είναι πίστες

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα δίνουν οι μηχανοκίνητοι αγώνες, όπου συνήθως στις κατατακτήριες και ελεύθερες δοκιμές, όταν ένας οδηγός κινείται με μικρότερη ταχύτητα «κάνει» στην άκρη αφήνοντας περισσότερο χώρο στον οδηγό που κινείται με αρκετά μεγαλύτερη. Μπορεί η πίστα να διαφέρει αρκετά από το περιβάλλον των αυτοκινητόδρομων, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως είναι πιο ασφαλές αφού περιορίζονται οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στους δρόμους.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »