Έρχεται έκδοση του BMW R 18 για... δίπλωμα Α2;!

Παίρνεις premium «προπέλα», από τα… 20! Φήμες για την διάθεση μίας έκδοσης του θηριώδους R 18 για κατόχους Α2, κυκλοφόρησε.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό, ότι η BMW θέλει να διευρύνει τις εκδόσεις αλλά και το κοινό, της νέας θηριώδους R 18. Το μοντέλο, που έχει τον μεγαλύτερο Boxer στην ιστορία της εταιρείας, πιθανόν να γίνει διαθέσιμο και για… κατόχους διπλώματος Α2, όπως λέγεται τις τελευταίες ώρες από πηγές του εξωτερικού!

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα διεθνή μέσα, θέλουν την μία από τις επερχόμενες εκδόσεις του R 18 της BMW, να έρχεται περιορισμένη στους 47,6 ίππους, προκειμένου να είναι συμβατή με τις απαιτήσεις του διπλώματος A2. Μιας και ο 1.800άρης Boxer  αποδίδει ήδη 91 ίππους στην πλήρη του ισχύ, οπότε δεν χρειάζονται μεγάλες επεμβάσεις αναπροσαρμογής της ισχύος του μεγάλου boxer, ίσως μάλιστα μόνο ένας αναπρογραμματισμός της ECU είναι αρκετός…
 
Η μεγάλη απορία φυσικά είναι άλλη. Πόσο «ρεαλιστική» είναι η προσφορά μιας τόσο μεγάλης και πολυτελούς μοτοσυκλέτας, σε κατόχους Α2 που κατά κόρον είναι άτομα κάτω των 21 ετών; Και η απορία φυσικά έγκειται στην αγοραστική δύναμη αυτής της ομάδας του πληθυσμού. Το BMW R 18 είναι η πολυτελέστερη ρετρό πρόταση της BMW και οπωσδήποτε δεν απευθύνεται σε όλους… Σε αυτό το πνεύμα, μια δραστικά χαμηλότερη τιμή για να γίνει πιο προσιτό το μοντέλο σε άλλο κοινό, είναι φυσικά απίθανη αλλά και ανεπιθύμητη για πολλούς λόγους.
 
Όλα τα παραπάνω φυσικά, δεν αναιρούν σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι υπάρχουν τα άτομα που και μπορούν, και θέλουν να αποκτήσουν ένα R 18 από αυτή την ηλικία. Μένει μόνο να δούμε τι θα αποφασίσει να κάνει η BMW…  
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »