Επιστροφή στις νίκες για τον Bastianini στο Grand Prix της Μαλαισίας

Επιστροφή στις νίκες για τον Bastianini στο Grand Prix της Μαλαισίας

Πρώτη νίκη του Bastianini το 2023. Μάχη μεταξύ Bagnaia και Martin για την τελευταία θέση του βάθρου. 14 βαθμοί η διαφορά μεταξύ τους με 2 Grand Prix να απομένουν

Το Πρωτάθλημα MotoGP συνεχίζει να μας κρατάει σε αγωνία, καθώς με μόλις δύο Grand Prix να απομένουν, η μάχη του τίτλου συνεχίζει να είναι ορθάνοικτη ανάμεσα στον Francesco Bagnaia και τον Jorge Martin. Κανείς από τους δύο δεν έκανε τη διαφορά στο Grand Prix της Μαλαισίας, με έναν άλλον αναβάτη να κάνει την έκπληξη. 

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) κατάφερε να στρίψει πρώτος, όμως άνοιξε υπερβολικά τη γραμμή του στην έξοδο της στροφής, επιτρέποντας έτσι στον Enea Bastianini (Lenovo Ducati), στον Alex Marquez (Gresini Ducati), στον κάτοχο της Pole Position και επικεφαλής της βαθμολογίας, Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) και στον Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Ducati) να περάσουν μπροστά του. 

Ο Martin αντεπιτέθηκε και πέρασε τον Bezzecchi στην προτελευταία στροφή του πρώτου γύρου, όμως ήδη οι δύο πρώτοι είχαν αρχίσει να ανοίγουν μια διαφορά. 

Στον τρίτο γύρο ο Martin επιτέθηκε και στον Bagnaia, ο οποίος όμως μετά από μια αψιμαχία κατάφερε να κρατήσει την τρίτη θέση. Από εκεί και πέρα, οι διαφορές άρχισαν να αυξάνονται καθώς ο κάθε αναβάτης έμπαινε στο ρυθμό του, με τον Εnea Bastianini να κάνει τον καλύτερο αγώνα του για το 2023.
 

Η επιστροφή του Bastianini


Ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati κατάφερε να περάσει τη γραμμή του τερματισμού για να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη, μετά από μια πολύ δύσκολη ανάκαμψη από τον τραυματισμό του. 

Ο Alex Marquez ολοκλήρωσε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στη δεύτερη θέση, μετά τη χθεσινή του νίκη στον αγώνα Sprint. O Pecco Bagnaia πήρε μια πολύ σημαντική τρίτη θέση, μπροστά από τον βασικό του αντίπαλο, Jorge Martin, αυξάνοντας έτσι κατά δύο παραπάνω βαθμούς τη διαφορά στη βαθμολογία (14 βαθμοί διαφορά).

Ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) είχε έναν απογοητευτικό αγώνα Sprint χθες, όμως σήμερα ήταν πραγματικά εκπληκτικός και στη μέση του αγώνα κατάφερε να περάσει τον Jack Miller (Red Bull KTM) και στη συνέχεια και τον Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Ducati) για να πάρει μια πολύ καλή πέμπτη θέση, περιορίζοντας τον Bezzecchi στην έκτη. 

Ο Jack Miller έχασε τελικά και την 7η θέση από τον Franco Morbidelli (Monster Energy Yamaha), τερματίζοντας 8ος, με τους Fabio Di Giannantonio (Gresini Ducati) και Luca Marini (Mooney VR46 Ducati) να συμπληρώνουν τη δεκάδα. 

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »