Επίσημο: Η Suzuki εκτός MotoGP & EWC

Επίσημο: Η Suzuki εκτός MotoGP & EWC

Η Suzuki επιβεβαίωσε την απόσυρσή της από τα MotoGP καθώς και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, Endurance EWC, στο τέλος της σεζόν του 2022, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους επικεντρώνοντας πλέον τις επενδύσεις της σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!

Η επίσημη ανακοίνωση από τη Suzuki

Η Suzuki θα εγκαταλείψει τους αγώνες MotoGP αλλά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής EWC στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Το ιαπωνικό εργοστάσιο επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την αποχώρηση πριν λίγες μέρες, με την είδηση σχετικά με το MotoGP να συζητιέται στα paddocks από το Μάιο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ανακατανομή των πόρων σε άλλες πρωτοβουλίες βιωσιμότητας

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την οικονομική κατάσταση και την ανάγκη της Suzuki να εστιάσει σε νέους τομείς κινητικότητας, μετατοπίζοντας έτσι τις επενδύσεις και το ανθρώπινο δυναμικό της στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για τις μοτοσυκλέτες. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στις 13 Ιουλίου 2022 ο Toshihiro Suzuki, Αντιπρόσωπος Διευθυντής και Πρόεδρος, «Η Suzuki πήρε την απόφαση να τερματίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP και στο EWC προκειμένου να ανακατανείμει τους πόρους σε άλλες πρωτοβουλίες βιωσιμότητας. Οι αγώνες μοτοσικλέτας ήταν πάντα ένα προκλητικό μέρος για την τεχνολογική καινοτομία, συμπεριλαμβανομένης της αειφορίας και της ανάπτυξης ανθρώπων. Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι αποδεχτήκαμε την πρόκληση της οικοδόμησης μιας νέας επιχειρηματικής λειτουργίας στον τομέα της μοτοσυκλέτας, ανακατευθύνοντας τις τεχνολογικές δυνατότητες που έχουμε δημιουργήσει μέσω των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μοτοσικλέτας στην εξερεύνηση νέων δρόμων για μια βιώσιμη κοινωνία»

Στην Honda o Joan Mir

Σχετικά με τον Joan Mir, τον παγκόσμιο πρωταθλητή που έφερε τη Suzuki ξανά στις δάφνες το 2020, θα μεταβεί στην εργοστασιακή ομάδα της Honda από το 2023. Αντιθέτως, αβέβαιο είναι ακόμα το μέλλον του συμπαίκτη του Àlex Rins.

 
Η οικονομική κατάσταση την αναγκάζει να φύγει!
Και επίσημα αποσύρεται η Suzuki από το MotoGP και το EWC.
Οικονομικοί λόγοι και στροφή προς την εξέλιξη νέων τεχνολογιών κινητικότητας.
Ο Πρωταθλητής Joan Mir βρήκε στέγη για το 2023 στην ομάδα της Honda.
Φτωχότεροι οι αγώνες από του χρόνου. Ποια μάρκα θα ήθελες να δεις στη θέση της?

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »