Είδαμε από κοντά: SYM MAXSYM TL465

Τι περιμένουμε από το νέο, sport scooter της SYM που εμφανίστηκε επίσημα στο Μιλάνο; Το είδαμε από κοντά και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

SYM: Νέα μοντέλα & γνήσια ανταλλακτικά SYM-DAYTONA

Με την παρουσία της SYM στην EICMA να εντυπωσιάζει, δεν γινόταν να μην δούμε από κοντά ένα scooter που σίγουρα θα συζητηθεί: Το νέο MAXSYM TL1, που θέλει να μπει στα χωράφια των AK550 και ΤΜΑΧ. Το συναντήσαμε και το απαθανατίσαμε λοιπόν, ενώ σας μεταφέρουμε και όσες πληροφορίες έγιναν γνωστές για αυτό.

Το μοντέλο, αρχικά, χαρακτηρίζεται από πολύ επιθετική σχεδίαση, χαρακτηριστική για την κατηγορία. Στο κέντρο της επιθετικής μορφής του TL δεσπόζει ο δικύλινδρος κινητήρας, που θα έχει κυβισμό 465 κ.εκ., θα είναι υδρόψυκτος και 8βάλβιδος και θα αποδίδει 40 ίππους και 4,1 kgm ροπής. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι η διαδρομή των εμβόλων του κινητήρα (70 χιλιοστά) είναι μεγαλύτερη από την διάμετρο τους (65 χιλιοστά), μια επιλογή που έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη απόδοση ροπής.

Στις αναρτήσεις, συναντάμε ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και ένα αμορτισέρ πίσω, το οποίο συνεργάζεται με μοχλικό σύστημα 6 συνδέσμων. Για την πέδηση θα φροντίζουν δύο δίσκοι εμπρός 275 χιλιοστών με τετραπίστονες δαγκάνες, ενώ στο πίσω φρένο ένας δίσκος, και πάλι στα 275 χιλιοστά, αναλαμβάνει την δουλειά συνεργαζόμενος με δαγκάνα ενός εμβόλου. Το πλαίσιο του μοντέλου είναι κατασκευασμένο από ατσάλι.

Το μοντέλο φέρει μια νεωτεριστική τεχνολογία: Μια κάμερα που θα ενσωματώνεται στο εμπρός μέρος του και θα λειτουργεί ως καταγραφικό. Ο αναβάτης θα μπορεί να αποθηκεύει έτσι, video υλικό από τις διαδρομές του, στο οποίο θα αποκτά πρόσβαση μέσα από την ειδική κάρτα μνήμης, που θα περιλαμβάνει.

Σε θέματα πρακτικότητας, από τις φωτογραφίες γίνεται εύκολα σαφής η ύπαρξη 2 ντουλαπιών στην ποδιά του μοντέλου, που θα ανοίγουν με πλήκτρο, ενώ υπολογίζουμε πως κάτω από την σέλα ο αναβάτης θα βρίσκει έναν αποθηκευτικό χώρο, τουλάχιστον στα πρότυπα του ανταγωνισμού του TL465.

Με ένα τέτοιο scooter, είναι απόλυτα βέβαιο πως το όνομα της SYM θα συζητηθεί ήδη περισσότερο και ειδικά στην δική μας αγορά, που αγαπά όχι μόνο την εταιρεία αυτή αλλά και… αυτά τα scooters! 

Περισσότερα –όπως και η τιμή του- αναμένονται.