Husqvarna Norden 901 Concept

Husqvarna Norden 901 Concept

Husqvarna Norden 901 Concept

Husqvarna Norden 901 Concept

Husqvarna Norden 901 Concept

Husqvarna Norden 901 Concept

Husqvarna Norden 901 Concept

Husqvarna Norden 901 Concept

Husqvarna Norden 901 Concept

Husqvarna Norden 901 Concept

Ίσως το πιο πολυσυζητημένο concept μοντέλο του 2019, το Husqvarna Norden 901 αποτύπωσε ολόσωστα την τάση των μεσαίων μοτοσυκλετών περιπέτειας και παραμένει απόλυτα ποθητό, εν αναμονή του επίσημου ντεμπούτου σε παραγωγή!

Όπως υποδηλώνει το όνομα του, το Norden 901 φοράει τον αναβαθμισμένο κινητήρα "890" από την KTM 890 Duke R, αλλά κατάλληλα προσαρμοσμένος ώστε να ταιριάζει σε μια πλατφόρμα παρόμοια με αυτή του KTM 790 Adventure. Η Husqvarna χρησιμοποιεί τη μεγαλύτερη έκδοση του δικύλινδρου κινητήρα με στόχο να ξεχωρίζει από τα αντίστοιχα μοντέλα της Αυστριακής εταιρίας.

Το Norden 901 έχει ένα ενδιαφέρον νεο-ρετρό στιλ, το οποίο είναι εμφανώς επηρεασμένο από το Svartpilen και το οποίο αποτελεί πλέον βασικό στοιχείο της γκάμας μοντέλων της Husqvarna. Βλέποντας τους μεγάλους τροχούς των 21 ιντσών μπροστά 18 ιντσών πίσω και την μεγάλη διαδρομή των αναρτήσεων, το Husqvarna Norden 901 φαίνεται ότι θα τα καταφέρνει αρκετά καλά εκτός δρόμου, αν και η μοτοσικλέτα έχει σχεδιαστεί για να είναι περισσότερο ένας γυρολόγος αποστάσεων και όχι ένα enduro μεγάλου μεγέθους.

Το ρεζερβουάρ καυσίμων θυμίζει αυτό του KTM 790 Adventure μόνο που σε αυτή την περίπτωση είναι προστατευμένο από μαύρα κάγκελα. Στην πραγματικότητα, υπάρχει αρκετή προστασία για το ενδεχόμενο πτώσης  και στο υπόλοιπο σώμα της μοτοσικλέτας, οι δε κίτρινοι προβολείς ομίχλης συμπληρώνουν το πακέτο περιπέτειας.

Το Husqvarna Norden 901 Concept διαθέτει και μερικές ακόμα αξιοσημείωτες λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα η split screen TFT έγχρωμη οθόνη, η οποία μπορεί να συνδεθεί με το κινητό του αναβάτη μέσω μια ειδικής  εφαρμογής και να του παρέχει χρήσιμες λειτουργίες.

Η μοτοσυκλέτα έχει επίσημα επιβεβαιωθεί για παραγωγή, ωστόσο ακόμα περιμένουμε πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ίσως ακόμη μια επιβεβαίωση, μιας και η πανδημία έφερε ταραχές στα σχέδια των εταιρειών. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα! 
 

  • Κωστής Μπούρας

    Μου αρέσει πολύ σαν ιδέα η husqvarna να ξαναμπεί δυναμικά κ στη κατηγορία on-off.Οσο για το πρωτότυπο μοντέλο είναι πανέμορφο κ παραπέμπει σε μια μίξη ktm advenure 990 κ 1290.

     
  • Δημοσθένης

    Θέλω να το αγοράσω.... χθες!!! Θεωρώ οτι είναι ένα μοντέλο καλά τοποθετημένο μεταξύ ταξιδίου και χώματος, κατά τι μεγαλύτερο απ' το ΚΤΜ790, αλλά και αρκετά ελαφρύτερο απο ένα ΚΤΜ1090, 1190 ή 1290. Έχω σήμερα ένα 1190, και προσανατολίζομαι προς μία τέτοια αντικατάσταση, θεωρώ οτι το μοντέλο αυτό είναι ιδανικό για την χρήση που θέλω κι εύχομαι να το δώ γρήγορα στην παραγωγή για να το πάρω. Άλλωστε, έχοντας το 1190 νιώθω ασφαλής να αγοράσω μιά νέα μοτοσυκλέτα που το DNA της προέρχεται απ' τον ίδιο σταύλο!

      12