H «Calabrone» του Johann Keyser

H «Calabrone» του Johann Keyser

H «Calabrone» του Johann Keyser

Ducati ST4S «Calabrone»: Αγωνιστικό πνεύμα

Όταν έχεις όρεξη και μία εξαιρετική μοτοσυκλέτα στην διάθεση του, όμορφα πράγματα μπορούν να συμβούν. Αυτό το παράδειγμα είναι ακριβώς κάτι τέτοιο.

Οι παλιότερες μοτοσυκλέτες της Ducati έχουν αφήσει την δική τους ιστορία και, παρά το γεγονός ότι σήμερα η εταιρεία διανύει ίσως την καλύτερη εποχή της ιστορίας της, μοντέλα όπως το ST4, η 999 και το Monster SR4S έχουν δημιουργήσει την δική τους «cult» μυθολογία. Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε εδώ, αποτελεί το δημιούργημα του Νοτιοαφρικανού customizer Johann Keyser, που έχει δημιουργήσει τον οίκο Moto Motivo.
 
Βασικό «θέμα» των δημιουργιών του Keyser είναι η μείωση του βάρους της εκάστοτε μοτοσυκλέτας, που δημιουργεί. Η  συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα βασίστηκε σε μία τουριστική Ducati ST4S και μετατράπηκε σε μία ευέλικτη, «ανάλαφρη» café racer. Αρχικά, όλα τα πλαστικά τμήματα του fairing αποτελούν παρελθόν, ενώ το υποπλαίσιο είναι νέο και το ρεζερβουάρ προήλθε από μία Ducati 999. Η ουρά είναι custom-made σε στυλ café racer και είναι βαμμένη σε κίτρινο, όπως και το ρεζερβουάρ.
 
Ο Keyser τοποθέτησε επίσης όργανα από ένα Monster SR4S, το οποίο μάλιστα «δάνεισε» και τους τροχούς του αλλά και το μονόμπρατσο ψαλίδι του, στο κατασκεύασμα. Η ανάρτηση της Ohlins παρέμεινε ως είχε, ενώ ο Keyser τόνωσε τον κινητήρα με φίλτρα K&N, μία custom εξάτμιση με κεραμική επίστρωση και ένα τελικό της Akrapovic. Φυσικά, η θέση οδήγησης φέρει κλιπ-ον, όπως κάθε «γνήσια» racer μοτοσυκλέτα! Πως σας φαίνεται;