Ducati MotoGP: Ανακοίνωσε τον Francesco Bagnaia

Στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati στα MotoGP θα αγωνίζεται από του χρόνου ο Francesco «Pecco» Bagnaia, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο και παίρνει την θέση του Andrea Dovizioso. Δείτε περισσότερα.

Είναι πλέον επίσημο: Η Ducati έχει «ομάδα» για το 2021 και προέβη στην ανάλογη ανακοίνωση, πριν λίγα λεπτά. Ο Francesco Bagnaia μπαίνει στην ομάδα και για την επόμενη σεζόν, θα αγωνίζεται στο πλευρό του Jack Miller, φορώντας τα «κόκκινα» και οδηγώντας την εργοστασιακή Desmosedici GP.
 
Όπως ανακοίνωσε η Ducati πριν λίγη ώρα, το συμβόλαιο του Bagnaia θα είναι διαρκείας ενός έτους, δηλαδή θα «καλύψει» την σεζόν του 2021 μόνο, κατά την διάρκεια της οποίας είναι σίγουρο ότι θα γίνει και άλλη ανακοίνωση, για το 2022. Ο Bagnaia έκανε το ντεμπούτο του στην Moto3 το 2013, ενώ είναι πρωταθλητής της Moto2 για το 2018 και το 2019 ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά, ενώ πρόκειται για απόφοιτο της ακαδημίας αναβατών του Valentino Rossi, VR46.
 
Ο 23χρονος Ιταλός, δήλωσε για την περίσταση: «Σήμερα είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο, για εμένα αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα: Ήταν πάντα μια φιλοδοξία μου να γίνω ένας εργοστασιακός αναβάτης Ducati και πέτυχα μαζί με όλους όσους πίστευαν ανέκαθεν σε εμένα, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Ευχαριστώ τους Claudio Domenicali, Gigi Dall Igna, Paolo Ciabbati και Davide Tardozzi για την εμπιστοσύνη τους, την Pramac που με υποδέχθηκε σαν μέλος οικογένειας και την ακαδημία VR46 που πάντα με υποστήριζε όλα αυτά τα χρόνια».