Τι μας ετοιμάζει η Ducati για το 2021;

Ducati: Έρχονται 3 ολοκαίνουργια μοντέλα

Τουλάχιστον 3 ριζικά νέες μοτοσυκλέτες «μαγειρεύουν» στο Borgo Panigale, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφα που κατατέθηκαν για κατοχύρωση και διέρρευσαν σε πηγές. Δείτε περισσότερα.

Η Ducati ετοιμάζεται να «χτυπήσει» με σημαντικές αλλαγές στην γκάμα της, για το 2021 και οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες γίνονται σιγά σιγά περισσότερες. Αυτή την φορά, η είδηση προέρχεται από την Βρετανία και την Αμερική, φανερώνοντας 3 ολοκαίνουργιες μοτοσυκλέτες που θα προστεθούν στην γκάμα της ιταλικής εταιρείας.
 
Πιο συγκεκριμένα, σε έγγραφα που κατατέθηκαν στην NHTSA, την αρχή ελέγχου της κυκλοφορίας στις ΗΠΑ, αποκαλύπτονται οι κωδικοί αριθμοί : Project 1703, 1706 και 1803. Η αναφορά τους με τους κωδικούς, σημαίνει ότι τα μοντέλα δεν είναι ήδη υπάρχοντα, αλλά θα αποκαλυφθούν οσονούπω, όπως έχουμε δει γενικότερα να γίνεται όσον αφορά τα μοντέλα Ducati. Από τους 3 κωδικούς, ο πλέον πολυσυζητημένος είναι ο 1706, που έχει συνδεθεί πολλάκις με την νέα Multistrada V4, άρα η είδηση σταματά εδώ για αυτό το μοντέλο, που δεν θα αργήσει και πολύ να φανερωθεί εντελώς. Το περιμένουμε στις 15 Οκτώβρη…
 
Ο κωδικός 1803 έχει ενδιαφέρον: Στα χαρτιά κατοχύρωσης, που αναφέρουν την κωδικοποίηση του αριθμού πλαισίου, η Ducati έχει συνδέσει τον 1803 με τα Monster. Εύκολα λοιπόν, φτάνει κανείς στο συμπέρασμα ότι το Project 1803, είναι το νέο Monster που εθεάθη σε πολλές κατασκοπευτικές εικόνες  και εξοπλίζεται με αλουμινένιο πλαίσιο, εγκαταλείποντας το χαρακτηριστικό Trellis για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου. Το νέο Monster, αναμένεται να φέρει τον κινητήρα των 939 κυβικών, που μέχρι τώρα εξοπλίζει την Multistrada 950 και το Hypermotard 950.
 
O τρίτος κωδικός, το «Project 1703», συνδέεται προς το παρόν με τα λιγότερα στοιχεία, όμως το πιθανότερο είναι ότι αναφέρεται σε μια νέα έκδοση της Panigale V4R. Πιο συγκεκριμένα, στα ίδια έγγραφα αποκαλύπτεται ένας νέος V4 κινητήρας, που παραμένει στα 1.000 κυβικά αλλά εξελίσσεται σε σχέση με τον υπάρχοντα (η Ducati το αναγράφει στα χαρτιά ως second step, δηλαδή δεύτερο βήμα). Οι Βρετανοί συνάδελφοι μας λένε ότι ο Desmosedici Stradale θα υποστεί αλλαγές, για να εναρμονιστεί με το Euro5, πράγμα που ακόμα δεν συμβαίνει, έτσι ώστε να συνεχίσει να διατίθεται η Panigale V4R στην αγορά. Προφανώς, δεν θα είναι αυτή η μόνη αλλαγή που αναμένεται για την V4R, αλλά και άλλες σε πολλαπλά επίπεδα.
 
Πέρα από αυτές τις 3 μοτοσυκλέτες, αναμένονται επίσης μοντέλα όπως η Multistrada Enduro Grand Tour, Scrambler 1100 PRO Dark και Diavel Lamborghini edition. Μείνετε συντονισμένοι…