LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

Η… θέση εργασίας του οδηγού. Πολύ μακρυά το τιμόνι για βραχύσωμους αναβάτες και απουσία χειριστηρίων στα grip για τα επιμέρους συστήματα και τις πρόσθετες λειτουργίες της μοτοσικλέτας

Λιτός ο πίνακας οργάνων και...μετριοπαθής για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Καθημερινή συμβίωση: Έχει τις δυσκολίες της

Τα 285(!) γεμάτα κιλά του, σε συνδυασμό με το ψηλό κέντρο βάρους (που γίνεται ακόμα πιο ψηλό στην έκδοση DCT) δεν ταιριάζουν εύκολα σε μικρόσωμνους αναβάτες. Μπορεί η σέλα να είναι επανασχεδιασμένη για καλύτερη πρόσβαση, αλλά οι έχοντες ύψος από 1.70 και  κάτω, εξακολουθούν να πατάνε με την μύτη του ενος ποδιού κάτω. Ας το πούμε ξεκάθαρα. Οι κοντοί, ας προσπεράσουν. Οι ψηλοί, ευπρόσδεκτοι. 

Μεγάλη προσοχή απαιτεί η έλλειψη συμπλέκτη (στην έκοδση DCT φυσικά) σε εκκινήσεις σε σαθρό οδόστρωμα, πεζοδρόμιο, ή στο βρεγμένο, καθώς παρά το Torque Control, η απότομη απόκριση χαμηλά, και η κτηνώδης ροπή μπορούν άνετα να στρέψουν τον πίσω τροχό μια-δυο φορές μέχρι να μπει το TC, με την πτώση να καραδοκεί. Καθώς δεν μπορείς να πατινάρεις, ο έλεγχος είναι δύσκολος, και το γκάζι χρειάζεται άπειρο σεβασμό. Στην πόλη, οι αναρτήσεις είναι αρκετά κοφτές σε λειτουργία, και δεν αποσβένουν καλά τις ανωμαλίες της ελληνικής ασφάλτου. 

Αντίθετα, το C-ABS δουλεύει άριστα, και σε αφήνει άφωνο με την ασφάλεια που προσφέρει, ενώ το πίσω φρένο δεν μπλοκάρει σχεδόν με τίποτα, αντίθετα με πολλές άλλες μοτοσικλέτες. ‘Αριστη η ορατότητα από τους καθρέπτες, θηριώδεις οι μεσαίες στροφές, καλή σε προστασία η ζελατίνα, όμως ρυθμίζεται δύσκολα, με 4 βίδες! Ο άξονας και το DCT παράγουν αρκετό θόρυβο, ενώ παρά τη βελτίωση του, το σύστημα διπλού συμπλέκτη της Honda συνεχίζει να απαιτεί από τον αναβάτη να προσαρμοστεί εκείνος στη λειτουργία του συστήματος, και όχι το αντίθετο. 
Στο μποτιλιάρισμα, και στο κέντρο της πόλης, το Crosstourer τα βρίσκει δύσκολα, τόσο λόγω διαστάσεων όσο και λόγω βάρους και έλλειψης συμπλέκτη, συνιστώσες που δυσκολεύουν το χειρισμό σε στριμωγμένες συνθήκες.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταίες Ειδήσεις

Royal Alloy GT2 125 ABS TCS Touring: Με 14 ίππους , Traction control και δικάναλο ABS

Kove 800X Rally - Test

Τα naked A2 κατηγορίας με τη χαμηλότερη κατανάλωση

Kove MAVERICK 510X: Νέα πρόταση στα μεσαία adventure με έμφαση στον εξοπλισμό

CFMOTO 450CL-C MY26: Παρουσιάστηκε αναβαθμισμένο εμφανισιακά και πιο άνετο

ΕΛ.ΑΣ.: Συνάντηση με την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ για δωρεά ηλεκτρικών μοτοσυκλετών

Νέος δίχρονος κινητήρας της GM: Πατέντα με e-Turbo και θυρίδες χιτωνίου αλλάζει τα δεδομένα

Vespa Slitta Babbo Natale: Το πιο χριστουγεννιάτικο concept της Piaggio στο κέντρο του Μιλάνου

Μπορώ να δείξω στην Τροχαία το δίπλωμα από το κινητό; – Τι ισχύει με τον νέο ΚΟΚ

Επιλεγμένα μοντέλα Ducati τώρα με όφελος τιμής έως 4000 ευρώ

Τέλη Κυκλοφορίας: Τι ισχύει σε μεταβίβαση οχήματος, συνιδιοκτησία και αναλογικά τέλη – Ο οδηγός της ΑΑΔΕ

Βρες εξουσιοδοτημένο συνεργείο

Αγόρασε νέα προϊόντα και ανταλλακτικά

περισσότερα »

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ