DAB Concept-E: Ηλεκτρικό supermoto με κορυφαία περιφερειακά

Η Γαλλική DAB Motors ξεφεύγει από τα τετριμμένα σχεδιάζοντας ένα preimium ηλεκτρικό supermoto με περιφερειακά από το πάνω ράφι.

Η DAB Motors παρουσίασε το Concept-E, μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα 13,4 ίππων που τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου 51,8V. Όταν όμως όλοι προσπαθούν να κάνουν τα ηλεκτρικά τους προσιτά, η Γαλλική εταιρεία επενδύει στην ποιότητα και τα ακριβά περιφερειακά εξοπλίζοντας το Concept-E με αναρτήσεις της Öhlins και αλουμινένιες δαγκάνες Beringer εμπρός και πίσω. Ένα LED ταχύμετρο είναι τοποθετημένο πάνω στο “ρεζερβουάρ”, ενώ το εμπρός φωτιστικό σώμα έχει τοποθετηθεί σε ένα “number plate” εμπνευσμένο από flat track μοτοσυκλέτες.

Τα κομμάτια που αποτελούν το πλαίσιο και το ψαλίδι είναι κατασκευασμένα από carbon για μείωση του βάρους, ενώ όλα τα καλώδια είναι προσεκτικά τακτοποιημένα, ώστε να μην επηρεάζουν την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας που θυμίζει supermoto. Η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα και αλουμινένιες τροχαλίες για μειωμένο θόρυβο και ελαχιστοποίηση των απωλειών, ενώ η σέλα είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό Ripstop υλικό.

Το αν όλα αυτά τα premium στοιχεία παραμείνουν στο μοντέλο παραγωγής, θα φανεί στο μέλλον, αλλά με την βενζινοκίνητη μοτοσυκλέτα 500 κυβικών της DAB, την LM-S, να ξεκινάει από τα 17.200 ευρώ, δεν περιμένουμε το Concept-E να είναι φθηνό.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »