Θα καταφέρει να σπάσει την κυριαρχία της Kawasaki;

Chaz Davies: «Η πίστα μάς ταιριάζει πολύ»

Το 2016 ήταν ο Βρετανός αναβάτης είχε ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο στον αγώνα επί Γαλλικού εδάφους κι ελπίζει να σημειώσει και φέτος ένα καλό αποτέλεσμα στον 11ο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbike στην πίστα του Magny Cours.

Το δίδυμο της ομάδα της Aruba Ducati κρατά τις επιφυλάξεις του σχετικά με τον καιρό, αλλά τόσο ο Davies, όσο και ο Melandri, ανυπομονούν να αγωνιστούν στην Γαλλία. Ο Davies, την περασμένη χρονιά είχε σημειώσει μια εντυπωσιακή διπλή νίκη στην πίστα των 4,4 χιλιομέτρων, που δείχνει τη δύναμη της Panigale R. Ελπίζει η μοτοσυκλέτα του να έχει κάποιες αναβαθμίσεις σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα στην Πορτογαλία και θέλει να αφιερώσει χρόνο στο να καταλάβει πώς θα αξιοποιήσει την Ducati του με τον καλύτερο τρόπο στην πίστα.

Ο ίδιος δήλωσε: «Την προηγούμενη χρονιά ήμασταν γρήγοροι στο Magny Cours, αλλά είχαμε και σωστή στρατηγική. Στο πρώτο σκέλος ρισκάραμε με τα ενδιάμεσα ελαστικά και στο δεύτερο προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τα ελαστικά σε καλή κατάσταση. Ήταν δυο πολύ διαφορετικοί αγώνες, αλλά καταφέραμε να νικήσουμε. Η πίστα ταιριάζει στο πακέτο μας, αλλά είναι καλή και για τους βασικότερους αντιπάλους μας. Στον τελευταίο αγώνα δυσκολευτήκαμε αρκετά, αλλά καταλάβαμε γιατί και περιμένω να είμαστε πιο κοντά στους αντιπάλους μας στη Γαλλία. Ο καιρός εδώ πάντα είναι απρόβλεπτος. Τις προηγούμενες φορές είχαμε από καλοκαιρινές ημέρες μέχρι τσουχτερό κρύο, οπότε δεν μπορείς ουσιαστικά να προετοιμαστείς. Απλά, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο μέσα στην πίστα