Car Wallet: από τις 27 Ιουλίου ταυτότητα & δίπλωμα στο κινητό

Car Wallet: από τις 27 Ιουλίου ταυτότητα & δίπλωμα στο κινητό

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, αποκάλυψε την ημερομηνία που θα κάνει ντεμπούτο η νέα εφαρμογή για το κινητό, όπου θα περιλαμβάνει ψηφιοποιημένα την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης.

Ηλεκτρονικά ταυτότητα και δίπλωμα από τις 27 Ιουλίου

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετά από μήνες μελέτης και σχεδιασμού, είναι σχεδόν έτοιμο να ψηφιοποιήσει την ταυτότητα και το δίπλωμα. Όπως αποκάλυψε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο «OT FORUM 2», ο προγραμματισμός για τη ψηφιοποίηση της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της 27ης Ιουλίου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα περιμένουμε λίγο ακόμα για το ψηφιακό διαβατήριο

Από τα τέλη Ιουλίου, ο Κ.Πιερρακάκης ξεκαθάρισε πως θα έχουμε ηλεκτρονική ταυτότητα και ηλεκτρονικό δίπλωμα, ενώ τόνισε πως η αντίστοιχη ψηφιοποίηση του διαβατηρίου χρειάζεται περισσότερο χρόνο «γιατί το διαβατήριο είναι ταξιδιωτικό έγγραφο και η ψηφιοποίησή του απαιτεί διμερείς συμφωνίες». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η χρήση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής ταυτότητας, διπλώματος οδήγησης και εν τέλει του διαβατηρίου θα είναι τόσο εύκολη όσο ήταν και αυτή με το πιστοποιητικό εμβολιασμών κατά του COVID.

Ετοιμάζεται και ο Ενιαίος Αριθμός Πολίτη

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός είχε κάνει λόγο πως ετοιμάζεται και ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ. «Θα έχουμε τον ΑΦΜ συν τρία ψηφία μπροστά από τον ΑΦΜ. Αυτός ο αριθμός θα γραφτεί στις νέες ταυτότητες. Με τη νέα ταυτότητα θα μπορώ να κάνω προβολή του κωδικού QR που θα έχει και ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός θα αλληλεπιδρά με αυτόν τον κωδικό» είχε δηλώσει.
 

Θα μας λύσει τα χέρια!
Ηλεκτρονικά οι ταυτότητες και δίπλωμα από τις 27 Ιουλίου.
Ετοιμάζεται η εφαρμογή Car Wallet για τα κινητά.
Σύντομα το ψηφιακό διαβατήριο αλλά και ο Ενιαίος Αριθμός Πολίτη.
Τι λες θα είναι χρήσιμο ή επικίνδυνο αν πέσει σε λάθος χέρια;
 

Πηγή: Autotriti
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »