Το QJMotor SRG700, πάνω στο οποίο εντοπίστηκε ο νέος κινητήρας των 700 κυβικών.

Benelli: Στα σκαριά νέος κινητήρας 700 κυβικών;

Ετοιμάζεται νέο μοτέρ, που θα χρησιμοποιηθεί σε επόμενα μοντέλα της Benelli όπως την διάδοχο του 752S; Δείτε τι γνωρίζουμε…

BENELLI: RCX 185 Το super παπί.

Η Benelli μπορεί να ετοιμάζεται να υποδεχθεί το 2021 με νέα μοντέλα –μεταξύ αυτών και ένα πολυαναμενόμενο TRK 800, αλλά πιθανότατα και ένα ολοκαίνουργιο TRK 502-, αλλά και η QJMotor, η «πατρική» της μάρκα, εργάζεται πυρετωδώς! Όπως θα θυμάστε οι πιο «διαβασμένοι», πριν από αρκετές ημέρες και στα πλαίσια της CIMA, η QJMotor αποκάλυψε την γκάμα της για το 2021, με μοντέλα που γενικά αναμένονται να πάρουν και τα σήματα της Benelli για το μεσοπρόθεσμο μέλλον. Μέσα σε όλα αυτά τα μοντέλα, Ιταλοί δημοσιογράφοι επισήμαναν και την εμφάνιση ενός νέου, δικύλινδρου κινητήρα.
 
Πιο συγκεκριμένα, το νέο μοτέρ προίκισε το QJMotor SRG700 και, όπως ισχυρίζονται τα ιταλικά μέσα, είναι διαφορετικός από αυτόν του Benelli 752S. Το νέο μοτέρ έχει διάμετρο κυλίνδρων 83 χιλιοστά με την διαδρομή να ανέρχεται στα 64,5 χιλιοστά, ενώ το υπάρχον του 752S έχει 88x62, αντίστοιχα. Αυτό φέρνει τον κυβισμό του ακριβώς στα 700 κυβικά, με ισχύ 77 ίππων και 7 kgm ροπής στις 6.250 στροφές ανά λεπτό, μια ελαφρά αύξηση σε σχέση με το μοτέρ των 750 κυβικών, που εξηγείται απόλυτα όμως από την μεγαλύτερη διαδρομή.
 
Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για έλευση του SRG700 στην Ευρώπη, όπως φυσικά και της υπόλοιπης γκάμας QJ τουλάχιστον με τα δικά της σήματα. Περιμένουμε περισσότερα, για την πιθανότητα παρουσίασης κάποιων από αυτά τα μοντέλα ως Benelli, στην αγορά μας τον επόμενο καιρό.