BMW: Τέλος στις φήμες για υβριδικές μοτοσυκλέτες

BMW: Τέλος στις φήμες για υβριδικές μοτοσυκλέτες

Τέλος στις φήμες που ήθελαν την BMW να ασχολείται με την εξέλιξη υβριδικών μοτοσυκλετών, έβαλε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, δηλώνοντας πως στόχος είναι να επικεντρωθούν στη βελτίωση των κινητήρων εσωτερικής καύσης και στην ηλεκτροκίνηση.

Τι δηλώνει υψηλόβαθμο στέλεχος

Σε συνέντευξη του στον Ξέον Τύπο, ο Αντιπρόεδρος του τμήματος πωλήσεων της BMW Δρ Alexander Wehr, δήλωσε πως προτεραιότητα της βαυαρικής εκκλησίας είναι να επικεντρωθούν στους θερμικούς κινητήρες και στην ηλεκτροκίνηση, χωρίς να επιδιώκουν προς το παρόν την εξέλιξη κάποιου υβριδικού συστήματος για μοτοσυκλέτες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η τάση είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά

Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, εδώ και αρκετό καιρό είχαν φουντώσει οι φήμες πως η BMW ετοιμάζει υβριδική μοτοσυκλέτα, ωστόσο όμως οι τελευταίες πληροφορίες από επίσημα χείλια έρχονται να βάλουν ένα τέλος. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Wehr, «Η υβριδική λύση ήταν πάντα ένα σημαντικό βήμα, αλλά ήταν πάντα το ενδιάμεσο. Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε από την πλευρά του αυτοκινήτου, η τάση είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά.»

Τα υβριδικά συστήματα δεν έχουν νόημα στις μοτοσυκλέτες

Στη συνέχεια, σχολίασε πως οι Βαυαροί θα συνεχίσουν να έχουν σε πρώτο πλάνο την εξέλιξη των ηλεκτροκίνητων αλλά και των θερμικών, αφού όπως ανέφερε «ταιριάζουν καλύτερα στις μοτοσυκλέτες». Επιπλέον, εξήγησε πως ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με τις μορφές που γνωρίζουμε από το χώρο του αυτοκινήτου, δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στις μοτοσυκλέτες, καθότι δεν προσφέρει κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »