• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
BMW: Ετοιμάζει υβριδική μοτοσυκλέτα?
BMW: Ετοιμάζει υβριδική μοτοσυκλέτα?
BMW: Ετοιμάζει υβριδική μοτοσυκλέτα?
  • BMW: Ετοιμάζει υβριδική μοτοσυκλέτα?
  • BMW: Ετοιμάζει υβριδική μοτοσυκλέτα?
  • BMW: Ετοιμάζει υβριδική μοτοσυκλέτα?

BMW: Ετοιμάζει υβριδική μοτοσυκλέτα?

Ο στενός συνεργάτης της BMW κι ένα από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της Ινδίας και της ασιατικής αγοράς γενικότερα, η TVS (βλ. G 310 R & G 310 GS) παρουσίασε την Zeppelin, μία μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί ένα ήπια υβριδικό 48 volt σύστημα.

Το 2018 είχαμε γνωρίζει από την TVS ένα υβριδικό πρωτότυπο με το όνομα Zeppelin concept, καθώς ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις αγορές της Ινδίας το 2019. Αν και άργησε 3 χρόνια, η υβριδική μοτοσυκλέτα έκανε την επίσημη εμφάνισή της τελικά στο ευρύ κοινό, ενώ οι φήμες λένε πως οι πρώτες θα κυκλοφορήσουν σε λίγους μήνες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ήπια υβριδικός μονοκύλινδρος που αποδίδει 20 άλογα

Η ήπια υβριδική μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί έναν τετράχρονο μονοκύλινδρο υδρόψυκτο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 20 άλογα στις 8.500 στροφές και 18,5 Nm ροπής στις 7.000 στροφές. Το κινητήριο σύνολο όμως αποτελείται κι από μία ενσωματωμένη γεννήτρια εκκίνησης ισχύς 1,2 kW, σε συνδυασμό με μία μπαταρία ιόντων λιθίου 48 volt για να τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα. Η TVS υπόσχεται αυξημένη ροπή κατά 20% χάρη στον ηλεκτροκινητήρα, τελική ταχύτητα που ξεπερνάει τα 130 χλμ/ώρα και ένα πεντατάχυτο κιβώτιο.

Πλήρως εξοπλισμένο

Στα περιφερειακά της μοτοσυκλέτας, θα βρει κανείς ένα ανεστραμμένο ψαλίδι τοποθετημένο μπροστά, παρόμοιο με αυτό του BMW G310R. Πίσω, η Zeppelin διαθέτει ένα ψαλίδι με μονό ελατήριο και μετάδοση κίνησης με ιμάντα. Μιλώντας για ένα νέο μοντέλο, τα φωτιστικά σώματα δε θα μπορούσαν να είναι τίποτα άλλο εκτός από LED τεχνολογίας, ενώ το παρόν δίνει και μία μονάδα ABS που συνεργάζεται με ένα μονό δίσκο 300mm και μία ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα μπροστά και ένα δίσκο 240mm πίσω.

Εμφάνιση Power Cruiser και βάρος 168 κιλά

Η εμφάνιση της TVS Zeppelin θυμίζει αρκετά αυτή ενός power cruiser, με αρκετά μυώδεις γραμμές που τονίζουν τον μάτσο χαρακτήρα του. Ο αναβάτης κάθεται σχετικά πίσω και χαμηλά με τα χέρια να απλώνονται μπροστά στο μεγάλο τιμόνι. Αν και φαίνεται αρκετά «παχύ» στην όψη κι αν αναλογιστείς και το 48βολτο σύστημα με την μπαταρία, φαντάζεσαι πως το βάρος θα είναι σε υψηλά επίπεδα. Όμως, η Zeppelin διατηρεί το βάρος της στα 168 κιλά στεγνή, με πίσω ελαστικό διαστάσεων 150/70 R15 και 110/70 R17 μπροστά, με το μεταξόνιό της να ορίζεται στα 1.490 χιλιοστά.

Κρατάει κλειστά τα χαρτιά της BMW

Προς το παρόν περαιτέρω λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά η BMW είναι γνωστό πως θέλει να «ανοιχτεί» στις μικρότερου κυβισμού κατηγορίες, καθώς και το πιο νεανικό κοινό, κάτι το οποίο φαίνεται εξάλλου από την G 310 R & G 310 GS. Βέβαια, το μέλλον θα δείξει να όντως η BMW θα κυκλοφορήσει και μία ήπια υβριδική μοτοσυκλέτα, ανοίγοντας το δρόμο της hybrid κίνησης.


Οι φήμες έχουν πάρει φωτιά!
Μετά την παρουσίαση της ήπια υβριδικής TVS Zeppelin.
Η TVS κατασκευάζει και τα G310R και G310GS της BMW.
Ήπια υβριδικό 48βολτο σύστημα με μονοκύλινδρο κινητήρα 20 ίππων.
Πλήρως εξοπλισμένο με LED φώτα και ABS.
Μήπως η λύση και το μέλλον της μοτοσυκλέτας είναι οι υβριδικοί κινητήρες;

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »