BMW CE 04: Το πιο γρήγορο ηλεκτρικό scooter

BMW CE 04: Το πιο γρήγορο ηλεκτρικό scooter

Με ισχύ που φτάνει τους 42 ίππους, τελική 128 χλμ./ώρα και αυτονομία 130 χιλιομέτρων με φόρτιση 1.5 ώρας, το premium μοντέλο της BMW αλλάζει τους κανόνες στα ηλεκτρικά scooter.

Ισχύς έως και 42 άλογα, τελική ταχύτητα 128 χλμ/ώρα


Ο ηλεκτροκινητήρας του CE 04 έχει συνεχόμενη ισχύ 20 ίππων, με στιγμιαία μέγιστη ισχύ 42 ίππων. Στην έκδοση περιορισμένης ισχύος για το δίπλωμα B, αποδίδει μέχρι 15 ίππους, όμως στιγμιαία μπορεί να δώσει έως 31 ίππους, κατά την φάση έντονης επιτάχυνσης. Η BMW ανακοινώνει ότι το μοντέλο επιταχύνει από στάση στα 50 χλμ/ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 120 χιλιόμετρα την ώρα, και για τις δύο εκδόσεις. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στο πλαίσιο, ανάμεσα στην μπαταρία και τον πίσω τροχό, για την καλύτερη δυνατή κατανομή βάρους και την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας οδηγικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας: 
0-50 : 2.3
0-80 : 4.3
0-100 : 7.0
50-100: 4.8
100-0 : 43.8 μετρα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Φορτίζει σε απλή πρίζα - Στο 80% σε 2 ώρες - Αυτονομία 130 χιλιόμετρα


Την τροφοδοσία του κινητήρα αναλαμβάνει μία μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 8,9 kWh – 60,6 Ah, η οποία μπορεί να προσφέρει αυτονομία 130 χιλιομέτρων (100 για την έκδοση περιορισμένης ισχύος). Το μοντέλο μπορεί να επαναφορτιστεί με απλή οικιακή πρίζα ή καλώδιο Type 2 (το οποίο είναι στον προαιρετικό εξοπλισμό).
 
Μία πλήρης φόρτιση χρειάζεται 1 ώρα και 40 λεπτά (1 ώρα και 10 λεπτά για την έκδοση περιορισμένης ισχύος), με την χρήση ταχυφορτιστή 6,9 kW που είναι διαθέσιμος στον έξτρα εξοπλισμό, ενώ για την πλήρωση από το 0% στο 80% χρειάζονται μόλις 65 λεπτά (50 λεπτά για την έκδοση περιορισμένης ισχύος). Σε απλή πρίζα, η μπαταρία φτάνει το 80% στάθμης μέσα σε 3,5 ώρες (2 ώρες και 25 λεπτά για την έκδοση περιορισμένης ισχύος), ενώ μία πλήρης φόρτιση χρειάζεται 4 ώρες και 20 λεπτά (3.5 ώρες για την έκδοση περιορισμένης ισχύος). Ο κύριος αποθηκευτικός χώρος του μοντέλου, που μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος, είναι προσβάσιμος από το πλάι, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και όταν ο αναβάτης κάθεται στην σέλα.

Πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο


Το CE 04 εξοπλίζεται με ηλεκτρονικά βοηθήματα, όπως ASC, Traction Control (στον επιπλέον εξοπλισμό), ενώ φέρει ως στάνταρ 3 χαρτογραφήσεις ισχύος ECO, Rain και Road. Στον επιπλέον εξοπλισμό διατίθεται και η Dynamic χαρτογράφηση που επιτρέπει εντονότερες επιταχύνσεις. Ο αναβάτης έχει στην διάθεση του μια οθόνη 10,25 ιντσών που μπορεί να απεικονίσει χάρτη πλοήγησης χωρίς την ανάγκη χρήσης δεύτερης οθόνης ή εξωτερικής συσκευής. Ο φωτισμός του μοντέλου είναι εξ ολοκλήρου LED. Ακόμα, στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται μία αεριζόμενη θήκη κινητού τηλεφώνου με θύρα παροχής ρεύματος USB-C.


Το πλαίσιο είναι ατσάλινο διπλό σωληνωτό και συνεργάζεται με τηλεσκοπικό πιρούνι διαδρομής 100mm και μονό αμορτισέρ με διαδρομή ελατηρίου 92mm. Την επιβράδυνση αναλαμβάνουν δύο δίσκοι 265 χιλιοστών με τετραπίστονη δαγκάνα εμπρός και ένα δίσκος ίδιας διαμέτρου με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω, πάντα σε συνεργασία με δικάναλο ABS. Το βάρος του CE 04 ανέρχεται στα 231 κιλά.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »