Το AM-1 της Mob-ion

Αυτή θα είναι η μορφή των φιαλών υδρογόνου.

Αυτό είναι το scooter που λειτουργεί με υδρογόνο

Το πιο «καθαρό» scooter; Παρουσιάστηκε νέο πρωτότυπο δικύκλου, που λειτουργεί με υδρογόνο και υπόσχεται τεράστια ευκολία και μηδενικούς ρύπους. Εσείς θα οδηγούσατε με μία μπουκάλα υδρογόνου από κάτω σας;

Η αναζήτηση λύσεων για τις «πράσινες» λύσεις κινητικότητας, αλλά και την βιωσιμότητα τους, συνεχίζονται. Αν πίστευες ότι ένα scooter υδρογόνου μπορεί να υπάρξει μόνο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, η γαλλική εταιρία Mob-ion είναι εδώ για να σου αποδείξει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και μάλιστα μέχρι το 2023.


Αυτή θα είναι η μορφή των φιαλών υδρογόνου.

Αυτή θα είναι η μορφή των φιαλών υδρογόνου.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Το AM1 είναι ένα πρωτότυπο scooter που θα λειτουργεί με υδρογόνο και με γνώμονα την φιλική προς το περιβάλλον φιλοσοφία της εταιρίας, θα είναι άνετο και καθαρό για καθημερινή χρήση στην πόλη και κατάλληλο για να δώσει λύση στην αστική κινητικότητα.
Σε συνεργασία με την STOR-H, το καινούριο πρωτότυπο ΑΜ1 της εταιρίας σκέφτεται οικολογικά και χρησιμοποιεί αναλώσιμα φυσίγγια (ή απλούστερα, μπουκάλες) υδρογόνου για να τροφοδοτήσει τον ηλεκτρικό κινητήρα του, ο οποίος αποδίδει 3 kW ή 4,08 ίππους.

Οι κυλινδρικές φιάλες υδρογόνου θα τροφοδοτούν κυψέλες καυσίμου για παραγωγή ηλεκτρισμού, ενώ θα υπάρχει συνδεδεμένη και μια «buffer» μπαταρία, η οποία θα εξασφαλίζει ότι οι κυψέλες λειτουργούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Το φυσίγγιο θα πιάνει λιγότερο χώρο και βάρος, που σημαίνει πιο ελαφριά αίσθηση στον δρόμο και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Το αποθηκευμένο αέριο είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, σταθερό και ασφαλές, ενώ αντιδρώντας με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας, παράγει ηλεκτρισμό.
 
Η χρήση του υδρογόνου ως καύσιμο εξαλείφει παράλληλα την ανάγκη επαναφόρτισης. Τα φυσίγγια υδρογόνου θα είναι εναλλάξιμα, με τον αναβάτη απλά να χρειάζεται να αλλάξει το άδειο με ένα γεμάτο.
Στο σύντομο μέλλον η STOR-Hσχεδιάζει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής για τα φυσίγγιά του σε καταστήματα λιανικής, με τον ίδιο τρόπο που γίνεται π.χ. με μπουκάλες υγραερίου, ενώ σε συνεργασία με τη Mob-ion και με όραμα τις μειωμένες εκπομπές άνθρακα, σχεδιάζει να επεκτείνει την τεχνολογία αυτή και σε άλλα οχήματα. 
 
Πως σας φαίνεται σαν λύση; Θα οδηγούσατε ένα scooter με μία μπουκάλα υδρογόνου ακριβώς από… κάτω σας;