Aprilia RS660: Έρχεται το 2020!

Στην παραγωγή βγαίνει το δικύλινδρο concept της Aprilia, σύμφωνα με στοιχεία από την Γαλλία και θα το δούμε στις εκθέσεις το φθινόπωρο! Δείτε περισσότερα…

Το Aprilia RS660 Concept προκάλεσε την θετική αντίδραση παγκοσμίως, τόσο από αναβάτες όσο και από δημοσιογράφους και αυτή την στιγμή είναι μάλλον η πιο ποθητή νέα Aprilia… Φαίνεται λοιπόν πως στο Noale εισάκουσαν τις φωνές μας και ετοιμάζουν την έκδοση παραγωγής του RS660.

Πιο συγκεκριμένα, όχι μόνο το RS660 είναι έτοιμο να βγει στην παραγωγή, αλλά θα το δούμε και στην έκθεση EICMA τον Νοέμβριο στην τελική του μορφή. Τα σενάρια αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν τις αρχικές φήμες, που ξεκίνησαν μετά από κάποιες δοκιμές που γίνονταν σε πίστα και στις οποίες είχε εντοπιστεί το RS660.

Για το μοντέλο παραγωγής, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά του. Γενικότερα, αναμένεται η ισχύς του να βρίσκεται κοντά στους 100 ίππους και λίγο παραπάνω, τα ηλεκτρονικά του θα είναι τουλάχιστον στο επίπεδο της κατηγορίας και ίσως μάλιστα είναι μια εκδοχή της APRC σουίτας του RSV4. H τιμή του μοντέλου είναι μία από τις καυτές αναμενόμενες πληροφορίες, καθώς όλοι μας θέλουμε το RS660 να είναι σχετικά προσιτό και, αν πιστέψουμε όσα λέγονται, ίσως αυτό να γίνει: Οι Γάλλοι «πληροφοριοδότες» κάνουν λόγο για μια επιθετική τιμολογιακή πολιτική, που θα ακολουθήσει η Aprilia.

Το RS660 λοιπόν, αναμένεται να λανσάρει τόσο μια νέα πλατφόρμα κινητήρα και πλαισίου, όσο και να φέρει στο προσκήνιο τα «Active Aerodynamics» ή στα ελληνικά, την ενεργό αεροδυναμική. Αυτό σημαίνει, ότι τα πτερύγια και τα λοιπά βοηθήματα στην RS660 θα έχουν την δυνατότητα παροχής μεταβλητών αεροδυναμικών δυνάμεων, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Σύμφωνα με τους Γάλλους, το πακέτο «Active Aerodynamics» θα είναι στον βασικό εξοπλισμό της RSV4 Euro5, που θα παρουσιαστεί εν όψει 2020. Ίδωμεν…