Απαγόρευση κινητήρων καύσης 2035 – Βιοκαύσιμα εξετάζει η ΕΕ

Απαγόρευση κινητήρων καύσης 2035 – Βιοκαύσιμα εξετάζει η ΕΕ

Ιταλία και Γερμανία διεκδικούν μία μικρή νίκη υπέρ του στρατοπέδου των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Μένει να δούμε αν θα κερδίσουν.

Ο θάνατος των θερμικών κινητήρων

Στις 27 με 28 Ιουνίου έγινε το Συμβούλιο Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καθοριστούν πλήρως οι τροποποιήσεις της πρωτοβουλίας «Fit for 55» της ΕΕ, η οποία προβλέπει τη μείωση των εκπομπών των οχημάτων κατά 55% έως το 2030 και πλήρη ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050, σε σύγκριση πάντα με τα επίπεδα του 1990.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Ιταλία ζητάει αναβολή, η Γερμανία μιλάει για βιοκαύσιμα

Το πακέτο μέτρων για το οποίο γίνεται ντόρος, πλέον στοχεύει στην απαγόρευση των οχημάτων εσωτερικής καύσης το 2035. Ωστόσο η Ιταλία αντιστέκεται σαν άλλο «γαλατικό χωριό», κερδίζοντας την εξαίρεση από την προθεσμία ζητώντας την αναβολή της απαγόρευσης μέχρι το 2040. Παρά το γεγονός ότι στο πλευρό της στάθηκαν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως οι Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σλοβακία, η έκκληση της Ιταλίας απέτυχε. Από την άλλη, η κραταιά δύναμη της Γερμανίας έθεσε στο τραπέζι των συζητήσεων την πρόταση των βιοκαυσίμων, δίνοντας την πάσα σε κυβερνήσεις και εταιρείες να αναπτύξουν συνθετικά καύσιμα ως εφικτές εναλλακτικές λύσεις έναντι των πλήρως ηλεκτρικών κινητήρων.

«Δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα συμβεί στο μέλλον με τη μαζική παραγωγή μπαταριών»

«Έχει επίσης επιτευχθεί ένα σημαντικό άνοιγμα για τη χρήση των συνθετικών καυσίμων με μηδενικές (ή σε κάθε περίπτωση πολύ χαμηλές) περιβαλλοντικές επιπτώσεις, που επιτρέπουν σημαντική μείωση του CO2 ακόμη και με χρήση παραδοσιακών κινητήρων», παραδέχτηκε ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της Ιταλίας Ρομπέρτο ​​Τσινγκολάνι, πρωτοστάτης του παραπάνω κινήματος, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για ανταγωνιστικά βιοκαύσιμα. «Δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα συμβεί στο μέλλον με τη μαζική παραγωγή μπαταριών που θα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα σπάνια μέταλλα από την Κίνα και από διαφορετικές αγορές», πρόσθεσε στη συνέχεια.


Ο αγώνας κατά της απαγόρευσης θερμικών κινητήρων ξεκινάει!
Ως άλλο «γαλατικό χωριό» η Ιταλία αντιστέκεται και ζητά αναβολή της προθεσμίας.
Η Γερμανία προτείνει τη χρήση βιοκαυσίμων.
«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο μέλλον με τη μαζική παραγωγή μπαταριών που θα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα σπάνια μέταλλα από την Κίνα»
Εσείς τι πιστεύετε; Το μέλλον ανήκει στους ηλεκτροκινητήρες ή στα βιοκαύσιμα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »