Απ όλα έχει ο μπαξές των 800-900 κυβικών

Οι μοτοσικλέτες μεσαίου κυβισμού αυτού του είδους, έχουν κατακλύσει την αγορά προσφέροντας αυτό ακριβώς που ζητά ο εκάστοτε αναβάτης. Ποια όμως είναι κατάλληλη για εσένα και τις δικές σου ανάγκες;

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Μαζέψαμε και σας παρουσιάζουμε 4 μοτοσικλέτες μεσαίου κυβισμού (800-900 κ.εκ.) οι οποίες μοιράζονται πολλά στοιχεία μεταξύ τους αλλά έχουν και πολλές διαφορές και κατά συνέπεια διαφορετικό χαρακτήρα. Όλες έχουν όρθια θέση οδήγησης, κάλυψη από τον αέρα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν για τα πάντα: από καθημερινή μετακίνηση, μέχρι ταξίδια, ενώ η όρθια και ξεκούραστη θέση οδήγησης τούς επιτρέπει να κινούνται με μεγαλύτερη άνεση από μια καθαρόαιμη street και σε βατούς χωματόδρομους-άλλες με περισσότερη άνεση άλλες με λιγότερη. Ανάλογα με τις επιλογές που έχει κάνει ο εκάστοτε κατασκευαστής κάθεμια έχει και τον δικό της διαφορετικό χαρακτήρα: άλλες είναι πιο ταξιδιάρικες, άλλες έχουν πιο έντονο σπορ χαρακτήρα και είναι και εκείνες που προτάσσουν την οικονομία ως το πιο δυνατό τους χαρτί. Όπως και να έχει κάποια από αυτές σου ταιριάζει καλύτερα  δεδομένου και τους κόστους απόκτησης. Ας τις γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Ducati Multistrada 950
Τιμή: 14.900 ευρώ

Η Ducati αποφάσισε να εισάγει το Multistrada 950 στην γκάμα της. Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα, που μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο, υποπλαίσιο και ψαλίδι με το 1200 Enduro, παντρεμένα με τον κινητήρα από το Hypermotard. Συνδυάζει την άνεση, το στυλ και τις επιδόσεις με την ευκολία στην οδήγηση. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα πιο προσιτό μοντέλο, που θα εξακολουθεί να προσφέρει την απαραίτητη εμπειρία Multistrada. Το Multistrada 950 έρχεται με το πακέτο DSP στο βασικό του εξοπλισμό. Διαθέτει τέσσερα Riding modes, εξατομικευμένες ρυθμίσεις στο ABS και το Traction και σύστημα ελέγχου σούζας Ducati Wheelie Control. Το φαρδύ τιμόνι που κόβει αρκετά, σε συνδυασμό με τις compact διαστάσεις, κάνουν το 950 να ελίσσεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέσα στην κίνηση της πόλης. Συγκεντρώνει όλα τα δυναμικά και ιδιαίτερα στοιχεία, από τα μεγαλύτερα μοντέλα της σειράς, ενώ η μικρότερη αλλά αρκετή ιπποδύναμη και η αυξημένη πρακτικότητα και ευχρηστία, το καθιστούν ενδεδειγμένη λύση για καθημερινή χρήση και για ταξίδια με περιπετειώδεις προορισμούς.

Honda VFR 800 X
Τιμή: 11.990 ευρώ

Το Crossrunner βρισκόταν αρκετά χρόνια ανάμεσά μας και είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια κόπωσης απέναντι στον ανταγωνισμό. Η μαμά Honda δεν έκατσε φυσικά με σταυρωμένα τα χέρια και παρουσίασε το ανανεωμένο και πλήρως φρεσκαρισμένο μοντέλο με τις αλλαγές να προχωρούν πολύ βαθύτερα από την πλήρως ανανεωμένη σχεδίασή του. Δίπλα στο ανανεωμένο V4 μοτέρ με V-Tec, έχουμε ψηλότερες και πιο μαλακές αναρτήσεις, νέα φρένα, το traction control της Honda που ονομάζεται Selectable Torque Control (HSTC), νέο ABS, φώτα LED, θερμαινόμενα γκριπ πέντε σταδίων, φλας αυτόματης απενεργοποίησης και ρυθμιζόμενη σέλα. Το Crossrunner είναι μια μοτοσικλέτα που ενδείκνυται για περιπέτειες εντός του ασφάλτινου τερέν στο οποίο και δεν αρνηθεί τίποτα στον αναβάτη της. Από στρωμένο χωματόδρομο θα περάσει αλλά ως εκεί αφού η θέση οδήγησης που δεν ενδείκνυται για πολύωρη όρθια στάση και η γενικότερη streetάδικη φιλοσοφία της μοτοσικλέτας δεν αφήνουν περιθώρια για κάτι παραπάνω.

Triumph Tiger 800
Τιμή: Από 11.490 ευρώ

Η πρόταση της Triumph στα μεσαία on-off, είναι μια πρόταση που δείχνει αμέσως τις προθέσεις της για να χτυπήσει κορυφή και να προσφέρει στους φίλους της κατηγορίας αυτό ακριβώς που ψάχνουν: μια μοτοσικλέτα τα-κάνω-όλα και ταιριάζω-σε-όλους the British way. Με την μεστή απόδοση του τρικύλινδρου μοτέρ να ξεχωρίζει και την εξαιρετική συμπεριφορά στην άσφαλτο να προσφέρει απλόχερα χαμόγελα. Θυμίζοντας περισσότερο street και όχι On-off, το Tiger στρίβει γρήγορα και με ακρίβεια και πληροφορεί σωστά τον αναβάτη με την on-off θέση οδήγησης να παίζει τον ρόλο της στην γρήγορη και άνετη αλλαγή κατεύθυνσης. Με νέα σύγχρονα ηλεκτρονικά, ελαφρώς φρεσκαρισμένη σχεδίαση και πλουσιότερα επίπεδα εξοπλισμού, από τη βασική κιόλας έκδοση, το ανανεωμένο Tiger 800 έχει προσαρμοστεί πλέον στο πνεύμα των καιρών. Ο ανταγωνισμός έχει να αντιμετωπίσει ξανά έναν Τίγρη με ακονισμένα νύχια και δόντια που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην καλύτερο σημείο της ζωής του. Μήπως πρέπει να αρχίσει να τρέχει;

Yamaha Tracer 900
Τιμή: 11.150 ευρώ

Με βάση τη μοτοσικλέτα-επανάσταση MT-09 η Yamaha παρουσίασε την έκδοση Tracer, δηλαδή μια ψηλότερη έκδοση του γυμνού μοντέλου της με άφθονο τουριστικό εξοπλισμό, κάλυψη από τον αέρα και σχεδόν όλο τον απίστευτο και διασκεδαστικό χαρακτήρα του naked ΜΤ-09 που έκανε τον κόσμο να παραμιλά. Στο Tracer θα βρούμε ηλεκτρονικό γκάζι, traction control, ABS, επιλογές χαρτογραφήσεων, ρυθμιζόμενη σέλα και ζελατίνα, κεντρικό σταντ, έτοιμη υποδοχή για βαλίτσες, LED προβολείς, έναν πλήρη και μεγάλο πίνακα πληροφοριών και όλα αυτά σε μια τιμή οριακά τετραψήφια, για να απορεί ο ανταγωνισμός «πώς είναι δυνατόν». Στη σέλα του θα βρούμε μια λύση για κάθε είδους ασφάλτινη χρήση, από την καθημερινή ανάγκη μας ως το παιχνίδι στο επαρχιακό στροφιλίκι ή το ταξίδι σε μακρινούς προορισμούς. Όλα γίνονται με κεντρικό γνώμονα τη διασκέδαση, απολαυστικά και ζωγραφίζοντας χαμόγελα σε ευτυχείς ιδιοκτήτες. Είναι η απόδειξη πως η σκοτεινή πλευρά της μοτοσικλέτας δεν είναι απαραιτήτως και τόσο σκοτεινή.