VIDEO: Αλλάζοντας τροχό σε Vespa εν μέσω… σούζας!

Tο νέο κατόρθωμα του Αυστριακού stuntman Gunter Schachermayr κάνει εδώ και 2 ημέρες το γύρο του διαδικτύου: Αλλαγή τροχού σε μια Vespa εν μέσω σούζας, για υποψηφιότητα ρεκόρ Guinness! Δείτε.

Πρόκειται για μια προσπάθεια του Αυστριακού stuntman, σε συνεργασία με την ομάδα του για καταχώρηση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες. Ο στόχος: Η αλλαγή ενός τροχού σε Vespa, ενόσω αυτή θα βρίσκεται σε πορεία στην μία ρόδα.
 
Η απόπειρα για το νέο ρεκόρ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στο αεροδρόμιο του Hofkirchen (LOLH), σε ένα τμήμα διαδρόμου μήκους 500 μέτρων και πλάτους 19 μέτρων. Οι πρώτες προσπάθειες είχαν σημαντικές δυσκολίες λόγω του ανέμου που δυσχέραινε την σταθερότητα του Scachermayr, όμως μέσα σε 90 λεπτά η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία: Με την Vespa στον έναν τροχό και μια δεύτερη Vespa να σέρνει ένα trailer, ο βοηθός του Schachermayr, Adolf Jun. Ehrenreich, άλλαξε τον εμπρός τροχό μέσα σε 2 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα, ενώ τα οχήματα είχαν ταχύτητα 23 χλμ/ώρα.
 
Σύμφωνα με τον Gunter Schachermayr, πρόκειται για την πρώτη επιτυχημένη ανάλογη προσπάθεια στον κόσμο και αυτός είναι ο λόγος, που το βίντεο και το υλικό από την ημέρα της πραγματοποίησης έχουν σταλεί στο βιβλίο Guinness, για κατοχύρωση του ρεκόρ. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!