net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το αυτοκόλλητο αυτό προσφέρει μια ένδειξη πως το όχημα έχει περάσει ΚΤΕΟ. Δεν είναι ωστόσο απόδειξη, έτσι ο αναβάτης πρέπει να έχει μαζί του και το αποδεικτικό χαρτί του ΚΤΕΟ για να είναι σίγουρος σε τυχόν έλεγχο στον δρόμο

Αποδεικτικά

Με το πέρας του ελέγχου έρχεται το Ειδικό Σήμα Τεχνικού Ελέγχου, το στρογγυλό αυτοκόλλητο που κολλάμε στην πινακίδα του δικύκλου. Αυτό είναι απλώς ενδεικτικό πως το δίκυκλο έχει περάσει έλεγχο, μα δεν αποτελεί απόδειξη από μόνο του. Θα μπορούσε λ.χ. να ξεκολλήσει και να φύγει από την πινακίδα μετά από δυνατή βροχή ή πλύσιμο μα αυτό δεν γίνεται να αναιρέσει το γεγονός πως το όχημα έχει περάσει από ΚΤΕΟ.

Για τον λόγο αυτόν ο ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας ή του scooter θα πρέπει να έχει μαζί του το αποδεικτικό χαρτί του ελέγχου, βάσει του οποίου ελέγχεται στην ουσία. Πάνω στο χαρτί αυτό αναγράφονται οι μετρήσεις του θορύβου, των καυσαερίων, των φρένων, πιθανές ελλείψεις που έχουν βρεθεί, ενώ έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές από το Υπουργείο και δεν μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα - όπως μπορεί να γίνει με το αυτοκόλλητο της πινακίδας.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ