net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H Husqvarna παρουσίασε ξανά το Baja Concept της, το οποίο έχει ανανεωθεί και μοιάζει πιο κοντά στη μαζική παραγωγή.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν ανακοίνωσε κάποια νέα εξέλιξη ή χρονοδιάγραμμα για το αν και πότε θα το δούμε στο δρόμο.

Ο κινητήρας του είναι, σύμφωνα με τη Husqvarna, μονοκύλινδρος και υγρόψυκτος.

Η αισθητική του είναι ρετρό, θυμίζοντας scrambler της δεκαετίας του ’70, διαθέτει, όμως, και σύγχρονα στοιχεία.

Husqvarna Baja Concept

H Husqvarna παρουσίασε το concept Baja, το οποίο αποτελεί την ανανεωμένη εκδοχή ενός άλλου concept: του πρωτότυπου scrambler MOAB, το οποίο είδαμε στην περσινή EICMA.

 

Η Husqvarna δεν ανέφερε κατά την παρουσίαση του Baja (του οποίου μια πρώτη εκδοχή είδαμε τον περασμένο Ιανουάριο στη Νέα Υόρκη) αν πρόκειται να το δούμε στην παραγωγή, η μοτοσικλέτα, όμως, φαίνεται πως είναι πιο κοντά στις γραμμές παραγωγής απ’ ότι το προηγούμενο. Αισθητικά, το Βaja κινείται ακριβώς στο ίδιο νοσταλγικό πλαίσιο των scrambler προηγούμενων δεκαετιών, όπως το Husqvarna Cross 400, το οποίο απέκτησε ιδιότητα pop icon, χάρη στον θρυλικό Steve McQueen. Με τις ρετρό αναφορές (όπως η λεπτή σέλα) συνυπάρχουν και σύγχρονα στοιχεία που καθορίζουν τα πιο πρόσφατα μοντέλα της Husqvarna.

Ο κινητήρας του Baja είναι μονοκύλινδρος και υγρόψυκτος. Αυτά είναι και τα μόνα στοιχεία που μας δίνει η Husqvarna. Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει πέντε σχέσεις και η τελική μετάδοση γίνεται μέσω αλυσίδας. Το πλαίσιο, από την άλλη, είναι ατσάλινο και σωληνωτό και το πιρούνι είναι ανεστραμμένο. Πίσω συναντάμε μονό αμορτισέρ με μοχλικό και μεγάλη διαδρομή. Η διαδρομή αυτή (όπως και η αντίστοιχη του πιρουνιού), σε συνδυασμό με τους ακτινωτούς τροχούς των 19 και 17 ιντσών (εμπρός και πίσω, αντίστοιχα), χαρίζουν στο Baja κει εκτός δρόμου δυνατότητες. Τα φρένα, τέλος, ανήκουν στη Brembo.

Το Baja, λοιπόν, μοιάζει έτοιμο να περάσει στις γραμμές παραγωγής της εταιρείας, ωστόσο, η Husqvarna δεν ανακοίνωσε τίποτα σχετικό. Εξάλλου, δε μας γνωστοποίησε και την πλειοψηφία των τεχνικών του χαρακτηριστικών, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα για το πότε θα δούμε το συγκεκριμένο (ή ένα παρόμοιο μοντέλο) στο δρόμο.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ