net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Κυρίως χάρη στην πίσω monocross ανάρτηση, το Xenter είναι δεκτικό στην πίεση και παραμένει σταθερό υπό κλίση.

Ο μονοκύλινδρος κινητήρας είναι δυνατός και διαθέτει το απαραίτητο νεύρο για σβέλτη κίνηση μέσα στην πόλη.

Όμορφη είναι και η ουρά, η οποία μοιάζει να βρίσκεται στον… αέρα, χάρη στη monocross ανάρτηση.

Με το νέο Xenter οι σχεδιαστές της Yamaha έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους.

O πίνακας οργάνων είναι πλήρης ενδείξεων και με φουτουριστική σχεδίαση.

Κάτω από τη σέλα θα χωρέσουν κάποια μικροπράγματα και όχι κράνος. Πάλι καλά που υπάρχει και το στάνταρ top case.

Δοκιμή: Yamaha Xenter 125

Δοκιμάζουμε το νέο Xenter 125 της Yamaha, το οποίο όπως φαίνεται σχεδιάστηκε και… πήρε πνοή για τις δύσκολες ημέρες στο κέντρο της μεγαλούπολης.

 
Και, όπως οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου, το Xenter 125 έχει στο αίμα του τους ρυθμούς αυτούς. Αυτό, όμως, δεν είναι αρκετό. Γιατί οι ρυθμοί στο κέντρο γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί και απαιτούνται νέες δεξιότητες και υψηλότερα όρια αντοχής. Το μικρόσωμο scooter της Yamaha, όμως, προσαρμόζεται σε αυτά τα δεδομένα – έχει γεννηθεί κάτοικος κέντρου και έχει γίνει ακόμη καλύτερο, αποδεικνύοντας ότι δεν αρκεί απλά μια… χρυσή συνταγή.

Αν αρκούσε αυτή η χρυσή συνταγή, τα πράγματα θα ήταν απλά. Κάθε scooter με μεγάλους τροχούς και μικρές διαστάσεις θα αποτελούσε το καλύτερο μεταφορικό μέσο μέσα σε συνθήκες που, ας το παραδεχτούμε, δεν είναι για όλους. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι έτσι. Σε αυτή τη χρυσή συνταγή θα πρέπει να προσθέσει κανείς και άλλα στοιχεία, όπως η σπιρτάδα και ο χαρακτήρας που απαιτείται για την επιβίωση σε τέτοιες συνθήκες. Και το Yamaha Xenter 125 αποδεικνύει ότι διαθέτει και χτίζει αυτά τα στοιχεία, χωρίς πολύ κόπο, μιας και αποτελεί και αυτό ένα κομμάτι του πολύβουου κέντρου. Με μια μικρή διαφορά: το γκρίζο και το ομοιογενές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις πολυσύχναστες γειτονιές του κέντρου των μεγαλουπόλεων δεν του ταιριάζει. Προτιμά το φρέσκο και πολύχρωμο, χαρακτηριστικό που δανείστηκε από τις γειτονιές των προαστίων.

Όσο κοιτάω αυτό το scooter, τόσο πιο πολύ μου αρέσει! Έχω την εντύπωση πως οι σχεδιαστές της Yamaha έχουν ξεπεράσει αυτή τη φορά τον εαυτό τους, παραδίδοντας ένα scooter που διατηρεί τις κομψές γραμμές της κατηγορίας, χωρίς, όμως, αυτές να λειτουργούν εις βάρος της μοναδικότητάς του. Συνολικά, πρόκειται για ένα όμορφο και νεανικό scooter (οι αναβάτες και αναβάτριες νεαρής ηλικίας είναι, άλλωστε, το βασικό κοινό του) που διαφοροποιείται αισθητικά από τον ανταγωνισμό, χωρίς, όμως, να καταφεύγει σε σχεδιαστικές υπερβολές που ξενίζουν το μάτι.

H δοκιμή του Yamaha Xenter 125 περιλαμβάνεται στο τεύχος 9 του moto τρίτη, που θα είναι στα περίπτερα στις 24 Απριλίου.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ