Το Tenere μπορεί να κινηθεί με μεγάλη άνεση στο κλεινόν άστυ, και παρά το φαινομενικά μεγάλο όγκο του, δε δυσκολεύει καθόλου ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Ο κινητήρας συνάδει με τη γενικότερη φιλοσοφία κατασκευής του Tenere και είναι αρκούντως ζωντανός από χαμηλά, βγάζει ελάχιστους κραδασμούς και λειτουργεί υποδειγματικά.
H συγκεκριμένη μοτοσικλέτα πολλές φορές θα κληθεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις, και οι αναβάτες που θα ταξιδέψουν με το Tenere δε θα το μετανιώσουν καθόλου! Η προτεταμένη μάσκα μαζί με τη ζελατίνα κάνουν καλή δουλειά καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό τον οδηγό, αλλά η μεγάλη αυτή μετωπική επιφάνεια λειτουργεί ως «αερόφρενο» σε περίπτωση που φυσά αντίθετος άνεμος. Σε επαρχιακό δίκτυο, τo Tenere, όπως και κάθε μοτοσικλέτα αυτού του είδους, αρέσκεται στην οδήγηση με ροή, ήρεμες κινήσεις και προεπιλογή γραμμών, ενώ αντιπαθεί τις νευρικές/ απότομες αντιδράσεις και τις αποφάσεις της τελευταίας στιγμής.
Με την ίδια τώρα άνεση που κινείται στην άσφαλτο, το Tenere θα συνεχίσει και στο χώμα, διατηρώντας τις τουριστικές αρετές του και σε αυτό το πεδίο. Με σβέλτους ρυθμούς μπορεί κανείς να διασχίσει ατελείωτα χιλιόμετρα χωμάτινων διαδρομών χωρίς η κούραση να διακόψει τη λαχτάρα της εξερεύνησης άγνωστων τόπων. Η μοτοσικλέτα μπορεί να ακολουθήσει το «ζωηρό» αναβατή μέχρι ενός σημείου, αλλά το μεγάλο βάρος και οι γρήγορες σε λειτουργία αναρτήσεις θα θέσουν τα όρια, υπενθυμίζοντας διακριτικά πως το Tenere ποτέ δεν πλασαρίστηκε ως αγωνιστική enduro μοτοσικλέτα.
Τιμή: 7.600 ευρώ.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας 4Τ, 1Κ, Υ/Ψ, 4Β
Κυβισμός 659
Ιπποδύναμη 48,4/6.100
Ροπή 5,8/5.500
Βάρος 183
Ρεζερβουάρ 5,8/5.500
Piaggio Medley 200: Νέος κινητήρας με start/stop και 16άρης τροχός εμπρός
Hyosung GV650 V-Twin: Speed cruiser που πιάνει τα 200χλμ/ώρα!
6.000 πατίνια από εταιρείες ενοικίασης στους δρόμους, χωρίς επίσημη άδεια!
Πτώση στην κατανάλωση αλκοόλ στα νυχτερινά μαγαζιά λόγω αλκοτέστ!
SYM VF 125: Με κατανάλωση 2,2λτ/100χλμ βάζεις μέσα τα πρατήρια!
Keeway Vieste 125 E5+: Επιστρέφει ανανεωμένο, τεχνολογικά πληρέστερο και ακόμα πιο πρακτικό!
Υδρόψυκτα Α2 Scrambler με 19 ιντσών τροχό εμπρός
Voge 300 Rally 2025: Με νέο κινητήρα Euro5+ και στοχευμένες αναβαθμίσεις
Αρχική Σελίδα | Sitemap | Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Πολιτική Cookies
Copyright © 2025