net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στην άσφαλτο, η μοτοσικλέτα των Βαυαρών επιδεικνύει εκπληκτική οδική συμπεριφορά, δίνει μεγάλη πληροφόρηση και σε γεμίζει εμπιστοσύνη.

Και στο χώμα, το F 650 GS μπορεί να διασκεδάσει τον αναβάτη του, ενώ θα διασχίσει απροβλημάτιστα τους περισσότερους χωματόδρομους.

πορεί να έχει 14 άλογα λιγότερα από το αδελφάκι BMW F 800 GS, αλλά ο κινητήρας του 650 είναι σπιρτόζικος, ροπάτος, και τρελά οικονομικός.

Θα σηκωθεί και σούζα, αν και μόνο με πρώτη σχέση στο κιβώτιο. Παρόλο που μπορεί να το κάνει, δεν τρελαίνεται για τέτοιες καγκουριές.

Ο μονός δίσκος μπροστά θα σας σταματήσει με ασφάλεια, ενώ και το ABS κάνει καλή δουλειά. Θα θέλαμε λίγη περισσότερη δύναμη, αλλά και καλύτερη πληροφόρηση.

Υπερπλήρη και με ιδιαίτερο design τα όργανα. Στο δρόμο θα δείτε αρκετά εύκολα τα 200χλμ/ώρα, ενώ το trip computer παρέχει μεγάλο όγκο πληροφοριών.

Eυλογημένος o διακόπτης για τα θερμαινόμενα γκριπ βρίσκεται στο δεξί χειριστήριο. Όχι και τόσο εργονομικά τοποθετημένος ο διακόπτης ακύρωσης των φλας.

Δοκιμή: BMW F 650 GS Special Edition

Εν αρχή, είχαμε το BMW F 800 GS σε μαύρο-κίτρινο, ενώ το συνδυασμό φέτος υιοθέτησε και η special έκδοση του F 650 GS, με μοτέρ στα 798 κ.εκ. και την ιπποδύναμη στους 71 ίππους.

 
Οι Βαυαροί είχαν από την αρχή αποσαφηνίσει τους ρόλους των δυο μοτοσικλετών. Το F 800 GS διέθετε τον κινητήρα σε πιο ανοιχτή μορφή, με περισσότερα άλογα, και διαφορετικό τρόπο απόδοσης, μαζί με μεγαλύτερο μπροστινό τροχό, διαφορετικό πιρούνι και πιο ψηλές αναρτήσεις, για μεγαλύτερες δυνατότητες στο χώμα. Το F 650 GS είναι περισσότερο ασφάλτινο, διαθέτοντας 14 ίππους λιγότερους, με περισσότερη ροπή χαμηλά όμως, χυτές ζάντες, 19άρη μπροστινό τροχό, και χαμηλότερη σέλα. Από όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 800, είχαμε εκφράσει παράπονα, γιατί το υπέροχο μαύρο-κίτρινο χρώμα δεν είχε περάσει και στο 650. Αφού πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια, η BMW αποφάσισε να μας κάνει το χατίρι, αν και το κίτρινο που επέλεξε για το 650 είναι πιο… αχνό από το «κροκί» κίτρινο του πρώτου 800.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ