• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Μεγάλη, άνετη και φαρδιά, τόσο για τον αναβάτη, όσο και για το συνεπιβάτη, η σέλα του Yamaha.

Μεγάλοι τροχοί 16 ιντσών, και μονό αμορτισέρ για τον πίσω τροχό, συνηγορούν στο μικρό αποθηκευτικό χώρο που βρίσκουμε κάτω από τη σέλα.

Το τηλεσκοπικό πιρούνι του Xenter διαθέτει μεγάλη διαδρομή 100 χιλιοστών, που θα καταπιεί με ευκολία τις όποιες ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Πανέμορφη, ψηφιακή οθόνη, με όλες τις ενδείξεις που χρειάζεται ο αστικός αναβάτης. Και κοντέρ έχουμε και ένδειξη στάθμης βενζίνης, αλλά και ρολόι.

Οριζόντια τοποθετημένο το μονό πίσω αμορτισέρ, που αντιγράφει τη διάταξη του μεγάλου TΜax.

Πολύ χρήσιμο, και πρωτόγνωρο για την κατηγορία, το ντουλαπάκι που βρίσκεται κάτω από τα όργανα. Ανοίγει πανεύκολα, χωρίς κλειδί.

Αισθητική/ποιότητα κατασκευής: Υψηλές προδιαγραφές

Το Xenter κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Yamaha στην Ταϊβάν, στο ίδιο εργοστάσιο που κατασκευάζεται και το Cygnus. Όπως είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε, τόσο στη στατική παρουσίαση, όσο και κατά την οδήγηση την επόμενη μέρα, η ποιότητα κατασκευής είναι ιδιαίτερα υψηλή και δεν αφήνει κανένα παράπονο στον αναβάτη. Άριστη συναρμογή, κορυφαίο φινίρισμα, όμορφο design, μετρημένο και σοβαρό στιλ, χωρίς να γίνεται πουθενά κραυγαλέο. Εντάξει, έχει μπόλικο πλαστικό πάνω του, χωρίς όμως να ξεφεύγει από τα στάνταρ της κατηγορίας. Το Xenter έρχεται σε τρεις χρωματισμούς, λευκό, σκούρο γκρι, και μαύρο, ενώ και στις τρεις χρωματικές εκδόσεις διαθέτει λευκά κατακόρυφα πλαϊνά φιλέτα στην ποδιά και γκρι πλαστικό κάτω από τα μαρσπιέ συνεπιβάτη, ώστε -οπτικά- να μειώνεται ακόμα περισσότερο ο όγκος του. Τα «κρύσταλλα» των μπροστινών φλας είναι διαφανή, ώστε το πορτοκαλί χρώμα να μη χαλάει την αισθητική του Xenter. Αντίθετα, πίσω, τα σώματα των φλας έχουν αφεθεί στο γνωστό χρώμα, ενώ είναι μεγάλα επίτηδες, και θυμίζουν έντονα μοτοσικλέτα. Οι ζάντες είναι πεντάμπρατσες σε σχήμα αστεριού, ενώ το νέο διπλό (!) σωληνωτό πλαίσιο της Yamaha έχει άριστο σχήμα, ώστε να προσφέρει μεγάλη, επίπεδη ποδιά που να χωράει τα πάντα. Τα όργανα του Xenter αποτελούνται από μια μεγάλη… «σινεμασκόπ» ψηφιακή οθόνη ευρείας προβολής, στην οποία θα βρείτε ενδείξεις κοντέρ, στάθμης βενζίνης, ολικού και μερικού χιλιομετρητή, ρολογιού, και θερμοκρασίας περιβάλλοντος, αλλά και ένδειξη service. Ταυτόχρονα, έχετε στη διάθεση σας μπόλικες ενδεικτικές λυχνίες, για προβολέα, ψεκασμό, φλας, και θερμοκρασία κινητήρα. Μπροστά βρίσκουμε δυο φωτιστικά σώματα, με επιθετικό, χαρακτηριστικό στιλ Yamaha. Το φωτιστικό σώμα πίσω αποτελείται από 15 λαμπερά led, γεγονός που αυξάνει την αξιοπιστία του, τη φωτεινότητα του, αλλά και μειώνει το χρόνο που χρειάζεται από τη στιγμή που πιέζετε τη μανέτα, μέχρι να ανάψει το φως του φρένου.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ