net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο κινητήρας είναι γραμμικός και δεν παρουσιάζει νευρικότητα. Ωστόσο, η ζωντάνια δεν λείπει από τη λειτουργία του

Τα πολύ καλά φρένα του X-Max έγιναν εξαιρετικά με την προσθήκη του ABS

Κάτω από τη σέλα θα χωρέσουν δύο full face κράνη και αρκετά μικροπράγματα

To X-Max μπορεί να κινηθεί σβέλτα και σε σπορτίφ ρυθμούς, χάρη στην πολύ καλή συνεργασία πλαισίου και αναρτήσεων

Οδηγούμε πρώτοι: Yamaha X-Max 250 ABS

Μέχρι σήμερα, το max στο όνομα του Yamaha X-Max χρησιμοποιήθηκε για να χαρακτηρίσει τομείς όπως η ισχύς, οι χώροι, η άνεση και η οδική συμπεριφορά. Πλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα δισταγμό ώστε να χαρακτηρίσει και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, χάρη στο νέο σύστημα ABS.

 
To ανανεωμένο από τις αρχές του 2010 X-Max 250 βελτιώθηκε σε αρκετούς τομείς, όπως αυτούς της εμφάνισης, των αναρτήσεων, της άνεσης και των χώρων. Χάρη σε αυτές τις βελτιώσεις, το scooter της Yamaha απέκτησε πιο sport εμφάνιση και χαρακτήρα, βελτιώνοντας παράλληλα και τους πρακτικούς τομείς της άνεσης και των χώρων. Ένας, όμως, από τους τομείς που -δικαίως- έμεινε απείραχτος, ήταν τα φρένα του. Ισχυρά, αλλά και με πολύ καλή πληροφόρηση, παρέμειναν ίδια. Μέχρι σήμερα, που το X-Max δέχεται μία ακόμη αλλαγή: την προσθήκη του πάντα χρήσιμου συστήματος ABS.

Η δουλειά που έριξαν οι Ιάπωνες στους συγκεκριμένους τομείς γίνεται ιδιαίτερα εμφανής, αν αντιπαραβάλλει κανείς τις εξωτερικές διαστάσεις του X-Max με τις δυνατότητές του σε άνεση και αποθηκευτικούς χώρους. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για ένα μαζεμένων διαστάσεων scooter με πίσω τροχό 14 ιντσών! Στη σέλα του, λοιπόν, ο αναβάτης δεν πρόκειται να κουραστεί εύκολα. Ο χώρος για τα πόδια του είναι αρκετός και, παρά το σκληρό αφρώδες της σέλας, θα νιώσει άνετα για αρκετή ώρα. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι οι αναρτήσεις είναι σχετικά σφιχτές, η άνεση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, χάρη στην προοδευτική λειτουργία τους, η οποία δεν θα επιτρέψει κοπανήματα, παρά μόνο σε ακραίες καταστάσεις.

Διαβάστε την πρώτη δοκιμή στο τεύχος 26 του Μότο Τρίτη.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ