• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Δοκιμή: Honda Innova 125i

Το Innova 125 απέκτησε νέο χρωματισμό, τον λευκό, που πολύ φοριέται τελευταία, και μοιάζει σαν να ζει μια δεύτερη νεότητα, χάρη στη φρεσκάδα που του προσέδωσε το χρώμα που ξεχωρίζει! Εξακολουθεί βέβαια να αποτελεί, το πιο φιλικό και πρακτικό παπί!

 
Τιμή: 1.990 ευρώ

(+): Εμφάνιση, πρακτικότητα, αξιοπιστία
(-): Η χρήση της 4ης σχέσης ως overdrive το καθιστούν αδύναμο ψηλά

Χρώματα: λευκό, πορτοκαλί, μπλε, μαύρο-χακί

Βέβαια, αυτό είναι και το μοναδικό νέο στοιχείο του πάλαι ποτέ βασιλιά των πωλήσεων, μιας και δεν εντοπίζονται άλλες διαφορές πάνω του. Άλλωστε, το Innova εξακολουθεί να αποτελεί το απόλυτο ίσως πρακτικό παπί (κάτι που και οι ταξινομήσεις του αποδεικνύουν κάθε μήνα). Είναι αξιόπιστο, άνετο, χρηστικό και πάνω απ’ όλα, φιλικό και οικονομικό. Όπως πάντοτε, άλλωστε.

Η επέλαση του λευκού

Όπως προαναφέρθηκε, ο νέος χρωματισμός είναι και το μοναδικό νέο στοιχείο του Innova στην αισθητική, αλλά και γενικότερα. Δεν θα την έλεγε, όμως, κανείς μικρή αυτή την αλλαγή. Η συνολική σχεδιαστική φιλοσοφία του Innova κολακεύεται τόσο πολύ από το νέο χρώμα που πραγματικά είναι να απορείς γιατί οι άνθρωποι στη Honda δεν το υιοθέτησαν νωρίτερα. Η αισθητική του είναι μετρημένη και φιλική στο μάτι, χωρίς όμως να λείπουν οι sport πινελιές που θα το κάνουν ακόμη πιο λαχταριστό στα μάτια των νεαρών αναβατών. Σε αυτό συνηγορούν οι έντονες γωνίες που κάνουν σποραδικά την εμφάνισή τους στα πλαστικά του Innova, αλλά και λεπτομέρειες, όπως οι εισαγωγές αέρα στο πάνω μέρος της ποδιάς και η μαύρη εξάτμιση.

Καταπίνει χιλιόμετρα - όχι ευρώ!

Ο κινητήρας του Innova κυμαίνεται στα στάνταρ της κατηγορίας των παπιών 125 κ.εκ., όσον αφορά στις επιδόσεις. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η βελούδινη λειτουργία του και η γραμμική του απόδοση. Ειδικά στο πρώτο κομμάτι, μεγάλο ρόλο παίζει και το μαλακό κι αθόρυβο κιβώτιο ταχυτήτων. Εκεί όμως που μας τα χαλάει το συγκεκριμένο κιβώτιο είναι η τέταρτη σχέση. Από τη μία λειτουργεί ως overdrive και είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για την οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου, από την άλλη όμως στερεί λίγο από το νεύρο του Innova στα πολλά χιλιόμετρα.

Φρένα / Αναρτήσεις: Φιλικά πακέτα

Ο δίσκος των 220 χιλ. μπροστά και το ταμπούρο πίσω είναι ικανά να ακινητοποιήσουν έγκαιρα και με ασφάλεια το παπί της Honda. Επιπλέον, ολόκληρο το πακέτο πέδησης του Innova είναι σχεδιασμένο με γνώμονα τη φιλικότητα, οπότε μην περιμένετε απότομη συμπεριφορά. Πάντως, από την άλλη, ένα πιο δυνατό αρχικό δάγκωμα στο μπροστινό φρένο θα αναζητηθεί από τους πιο έμπειρους αναβάτες. Εξίσου φιλικές είναι και οι αναρτήσεις, οι οποίες, παρά τις αδυναμίες που χαρακτηρίζουν την κατηγορία, είναι άνετες. Δεν θα ταλαιπωρήσουν, ακόμη και με δύο άτομα στη σέλα, ενώ θα διατηρήσουν σταθερό το Innova, ακόμη και υπό κλίση.

Η πόλη σε λευκό φόντο

Η συμβολή του λευκού χρώματος στην καθημερινή μετακίνηση αποδεικνύεται στην αύξηση των ματιών που θα γυρίσουν προς το πανέμορφο Innova (καλού-κακού, προμηθευτείτε και μια χάντρα). Όλα τα υπόλοιπα αναλαμβάνει η κλασική αξία που ακούει στο όνομα Innova. Η λειτουργία του κινητήρα δεν θα αφήσει κανένα παράπονο έξω από την πόλη και θα ικανοποιήσει ακόμη και λίγο έξω από αυτή, αρκεί να μην του ζητήσετε πολλά κοντά στην τελική του. Επιπλέον, η συμπεριφορά του θα ευνοήσει τη γρήγορη οδήγηση και την ευκινησία ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Το Innova είναι ευέλικτο και θα εμπνεύσει ακόμη και τους άπειρους να κινηθούν σε γρήγορους ρυθμούς. Βέβαια, οι μακριές σχέσεις του θέτουν το όριο στο νεύρο του, ωστόσο μέσα στην πόλη θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Συμπέρασμα: Δες κι εσύ μια άσπρη μέρα!

Η κατάσταση στην πόλη -ας το παραδεχτούμε- γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολη. Μποτιλιάρισμα, αυτοκίνητα, πεζοί και οτιδήποτε άλλο βάλει ο νους, μας ταλαιπωρούν στην καθημερινή μας μετακίνηση. Και όλα αυτά, χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος της εν λόγω μετακίνησης, ειδικά όταν όλα τριγύρω μας ακριβαίνουν. Η λύση, λοιπόν, δεν μπορεί να είναι άλλη από ένα παπί. Και το Innova φροντίζει για την πρακτικότητα, αλλά και την οικονομία (κάτι που απέδειξε και η πρόσφατη κίνηση της Honda να απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ στο Innova και να μην αυξήσει την τιμή του). Και το νέο λευκό χρώμα είναι σίγουρα πανέμορφο, κολακεύοντας ιδιαίτερα τον πάλαι ποτέ βασιλιά των πωλήσεων.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ