net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δοκιμη: Piaggio Carnaby 300 Cruiser

Μάλλον το Carnaby βρέθηκε κατά λάθος στις γραμμές παραγωγής του Beverly! Δεν εξηγείται αλλιώς ότι η νέα έκδοση των 300 κ.εκ. διαθέτει όχι μόνο το λογότυπο «Cruiser», αλλά και αισθητική που περισσότερο θυμίζει ένα Beverly παρά ένα Carnaby.

 
Είναι όμως δυνατό οι Ιταλοί να μην πήραν χαμπάρι ένα… αδέσποτο Carnaby που ξεστράτισε από το δικό του τομέα και βρέθηκε στη γραμμή παραγωγής των Beverly, αφήνοντας το να αποκτήσει μερικά από τα στοιχεία και τα ανταλλακτικά του best seller της Piaggio; Όχι και τόσο -ας είμαστε ρεαλιστές. Οι ιθύνοντες της εταιρείας είναι πιθανότερο να σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα εντελώς διαφορετικό Carnaby, το οποίο θα προσεγγίσει τη φιλοσοφία των Beverly με μια εναλλακτική προοπτική.

Αποτέλεσμα αυτής της… παρασπονδίας είναι το Carnaby 300 Cruiser, το οποίο συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία των δύο σειρών και αποτελεί μία ακόμη σημαντική προσθήκη στη πολυπληθή γκάμα των ιταλικών scooter με τον αριθμό 300 στο λογότυπό τους. Το λογότυπο του Cruiser στα πλαστικά του Carnaby δεν θα μπορούσε παρά να επιβάλλει την αισθητική του Beverly στο νέο scooter. Αισθητικά, το νέο Carnaby δεν θυμίζει σε τίποτα τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς και τοποθετείται πιο κοντά στο σχεδιασμό του Beverly Cruiser.

Το μεγάλο στρογγυλό φανάρι βρίσκεται πάνω στο γυμνό και χρωμιωμένο τιμόνι. Εκεί που υπήρχαν οι δύο προβολείς των Carnaby τώρα υπάρχει μια μεγάλου μεγέθους γρίλια, ενώ το διπλό φανάρι της ουράς έχει δώσει πλέον τη θέση του σε ένα πιο διακριτικό και μια σχάρα. Σε σχέση με το Beverly Cruiser, όμως, το χρώμιο δεν έχει τόσο έντονη παρουσία, παρά μόνο στη μάσκα και το τιμόνι. Φαίνεται, λοιπόν, πως το νέο scooter της Piaggio είναι περισσότερο Cruiser παρά Carnaby.

Περισσότερα για το Piaggio Carnaby 300 Cruiser μπορείτε να βρείτε στο τεύχος Νο20 του Moto Τρίτη, που θα κυκλοφορήσει στις 29/09.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ