net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Υφίσταται 50-50 μεταξύ ασφάλτου και χώματος;

Μοτοσικλέτες διττού χαρακτήρα, η αλλιώς on-off. Μια πολυμορφική κατηγορία μοτοσικλετών «κομμένη και ραμμένη» για την ελληνική πραγματικότητα, με απόλυτη πλέον εξειδίκευση, αφού τα ποσοστά χρήση μεταξύ ασφάλτου και χώματος ποικίλλουν από 10-90 έως και το 90-10.

 
Στην αρχή, πολλά χρόνια πριν, πετυχημένο θεωρούταν το on-off «διπλωμάτης», που κρατούσε τις ισορροπίες μεταξύ των «εκτός» και των «εντός» δρόμου υποχρεώσεων του. Οι εποχές όμως άλλαξαν και η «πολιτική» των on-off άρχισε σιγά – σιγά να γίνεται περισσότερο ευνοϊκή απέναντι στην άσφαλτο, μέχρι που φτάσαμε στις ημέρες μας, όπου πολλά κατ’ ευφημισμό πλέον on-off έχουν περιέλθει σε πλήρη ρήξη με το χώμα. Όμως με ένα τέτοιο σκηνικό «πολιτικής αστάθειας» ήταν επόμενο να υπάρξει και ο αντίλογος, ο οποίο εκφράζεται από μοτοσικλέτες οι οποίες επαναφέρουν στο προσκήνιο τις παραδοσιακές αξίες των on-off στοχεύοντας στο ιδανικό 50-50, ενώ δεν λείπουν και οι…εξτρεμιστές, που ενστερνίζονται απόλυτα το χωμάτινο δόγμα. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο πολλούς εν δυνάμει αγοραστές της κατηγορίας, οι οποίοι μπερδεύονται από τα λογύδρια και τις πομπώδεις δηλώσεις των διεκδικητών για το χρίσμα της προεδρίας των on-off.

Για αυτό τον λόγο επιλέξαμε τέσσερις χαρακτηριστικούς εκπροσώπους από κάθε… κομματική παράταξη και τους υποβάλλαμε σε μια απευθείας αντιπαράθεση, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε σε τηλεοπτικό πάνελ, αλλά στην πόλη, στο επαρχιακό δίκτυο στο ταξίδι και στο χώμα, προκειμένου να διαπιστώσουμε το «ποιόν» του καθενός.

Yamaha WR 250R, KTM 690 Enduro, BMW F 800GS & BMW R 1200GS διασταυρώνουν τα ξίφη τους, παραθέτουν τις προγραμματικές δηλώσεις τους και όπως είναι φυσικό…τσακώνονται, με απώτερο σκοπό να αποσπάσουν την ψήφο σας.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος Νο5 του Moto Τρίτη που κυκλοφορεί στα περίπτερα

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ