net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δοκιμή του νέου Ducati 1198S στην πίστα

Ο συνεργάτης του Moto Τρίτη Tor Sagen, βρέθηκε στην ολοκαίνουργια πίστα του Portimao για να οδηγήσει την νέα Ducati 1198 στο φυσικό της περιβάλλον. Με ισχύ 170 ίππων, βάρος 171 κιλών και τη προσθήκη του Traction control της 1098R, στοχεύει που αλλού; Στην κορυφή της κατηγορίας!

 
Αν και η Ducati είναι μια εταιρεία που η ανανέωση των μοντέλα της γινόταν σε σχέση με την ιαπωνική τακτική, σε πολύ πιο «αραιά» διαστήματα, οι εξελίξεις δείχνουν να την ανάγκασαν στην «πρόωρη» αντικατάσταση του 1098. Aφορμή για αυτό, οι κανονισμοί WSBK. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, επιτρέπετε στα δικύλινδρα να διαθέτουν κινητήρα με ανώτατο όριο χωρητικότητας τα 1200 κ.εκ. Τα 1098 με τον κυβισμό των 1099 κ.εκ. δεν εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τους κανονισμούς του WSBK για την χωρητικότητα του κινητήρα. Η Ducati φυσικά, προλαβαίνοντας τις εξελίξεις, παρουσίασε πέρσι το εξωτικό 1098 R όπου ο κυβισμός του είναι 1198κ.εκ. αλλά τα απλά 1098 και 1098 S με τον μικρότερο κυβισμό τους έχασαν σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας, όσο αφορούσε τους αγώνες, αλλά και μέρος τους γοήτρου τους σε τομείς που είχαν να κάνουν με τους φανατικούς οπαδούς της εταιρείας.

Η μοτοσικλέτα λοιπόν που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση EICMA ονομάζεται 1198, διαθέτει τον κινητήρα του 1098 R με πιο «ήπια» χαρακτηριστικά (όσο «ήπιοι»μπορεί να είναι οι 170 ίπποι…) και σε συνδυασμό με τον περιορισμό στη χρήση εξωτικών υλικών διαφοροποιείται από την έκδοση «R», τόσο σε απόδοση όσο και σε κόστος κτήσης. Η έκδοση S, εκτός από τις ζάντες της Marchesini και τα τμήματα carbon διαθέτει το σύστημα DDA (Ducati data analyzer), την τηλεμετρία δηλαδή που για πρώτη φορά είδαμε στο 1098 R, αλλά και το traction control (DTC), που μέχρι τώρα αποτελούσε επίσης προνόμιο της έκδοσης R.

Περισσότερα για την Ducati 1198S και αναλυτική καταγραφή των εντυπώσεων του Tor Sagen από την οδήγησης της μοτοσικλέτας, μπορείτε να βρείτε στο τεύχος Νο25 του Moto Τρίτη που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ