net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η επιστροφή μιας θρυλικής μοτοσικλέτας

Το Tenere είναι ένα κομμάτι της νεότερης μοτοσικλετιστικής ιστορίας και το όνομα του αποτέλεσε συνώνυμο της περιπέτειας και των μακρινών ταξιδιών στην συνείδηση των περισσότερων μοτοσικλετιστών. Καταφέρνει το νέο μοντέλο να συνεχίσει την επιτυχημένη παράδοση των προγόνων του;

 
Η αναβίωση του Tenere ενθουσίασε τους γαλουχημένους με το Paris - Dakar αναβάτες, αλλά και όσους είχαν ταξιδέψει με κάποια από τις εκδόσεις του μοντέλου που παρουσιάστηκε το 1983 και παρέμεινε στην αγορά μέχρι το 1999. Στην διάρκεια αυτών των ετών, το Tenere κατάφερε να εδραιωθεί ως ένας αξιόπιστος μονοκύλινδρος ταξιδευτής παντός εδάφους, διατηρώντας την υστεροφημία του μέχρι και στις μέρες μας.

Το νέο μοντέλο φιλοδοξεί να αποτελέσει άξιο τέκνο της οικογενείας των Τenere, διατηρώντας τα ίδια χαρακτηριστικά που ανέδειξαν και καθιέρωσαν τους προγόνους του και επαναπροσδιορίζοντας την κατηγορία στο ιδανικό 50 - 50 μεταξύ ασφάλτου και χώματος.

Η επιτυχημένη συνταγή του παλιού Tenere εφαρμόζεται και στην περίπτωση του νέου, με διαφορετική όμως εκτέλεση. Όπως το πρώτο Tenere του 1983 βασίστηκε στην τότε έκδοση του ΧΤ, έτσι και το νέο μοντέλο δανείζεται τον κινητήρα και επί μέρους τμήματα από το νυν ΧΤ660R.

Με εμφάνιση που δεν αφήνει αμφιβολίες σχετικά με τον προορισμό και την διττή χρήση του, το νέο Yamaha XT660Z Tenere φέρει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα δομικά στοιχεία που απαιτούνται στις δύσκολες αποστολές που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Ως πραγματική on-off μοτοσικλέτα όμως, το νέο Tenere οφείλει να αντεπεξέλθει ακόμα και στον ρόλο του καθημερινού μεταφορικού μέσου, παρουσιάζοντας έναν πολυδιάστατο χαρακτήρα.

Το κατά πόσο καταφέρνει το νέο Τenere να ανταποκριθεί σε όλα τα παραπάνω, μπορείτε να το διαπιστώσετε στις σελίδες του τεύχους 14 του Moto Τρίτη που από σήμερα κυκλοφορεί στα περίπτερα.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ